Sep. 9th, 2019 @ 08:44 am (no subject)

Es tiešām brīnos par to, ka latviešu valodā nav tulkota neviena Džo Frostas grāmata par bērnu audzināšanu. :O Tas, kā ar viņas palīdzību vecāki spēj iemācīt saviem bērniem laicīgi iet gulēt, tiek galā ar viņu agresiju un neklausīšanu, ir kas patiešām apbrīnojams. Un tās vecāku emocijas, kad viņi beidzot gūst panākumus un kļūst par noteicējiem savās mājās. Un to viņi panāk, mainoties paši. :) Man liekas, ka viņa savā dzīvē ir novērsusi daudz vairāk noziegumu nekā daža laba tiesībaizsardzības iestāde kopā. Jo iemācot bērniem robežas, atjaunojot saikni starp vecākiem un bērniem, tiek novērsti iemesli, kāpēc bērni kļūst vardarbīgi, sapinas ar nelabvēlīgām kompānijām, sāk dzert un lietot narkotikas, izdara noziegumus.

Viņai ir gan forši ieteikumi par to, kā pareizi sodīt bērnu par sliktu uzvedību - https://www.supernanny.co.uk/Advice/-/Parenting-Skills/-/Discipline-and-Reward/The-Naughty-Step-~-what-is-it-and-how-does-it-work.aspx .
Gan ieteikumi, kā veicināt bērnu pozitīvu uzvedību - https://www.supernanny.co.uk/Reward-Charts/-/3-to-5-year-olds.aspx .
Gan to, kā tikt galā, ja bērnu nevar piedabūt iet gulēt - https://www.supernanny.co.uk/Advice/-/Parenting-Skills/-/Routine-and-Teamwork/Getting-Toddlers-to-Stay-in-Bed.aspx .
About this Entry
[User Picture Icon]
From:[info]di_wine
Date: September 10th, 2019 - 11:47 am
(Permanent Link)
Par šo dāmu nezinu, bet atceros, ka savā laikā lasīju laba pediatra labus padomus, un perfekti nostrādāja attiecībā uz iemācīšanos gulēt vienam pašam istabā savā gultā (apm.7 mēnešu vecumā). Vieglāk par vieglu.
Tā ka, man domāt, labi padomi ir pieejami gan krieviski, gan latviski (visdrīzāk tulkoti), ir tikai jāmāk atrast to labāko un viedāko.
Mūsu dienās novēroju nelāgu tendenci (bet es ceru, ka tā nav visiem!), ka vecāki neiemāca elementāras ēdienreizes pie galda, t.i., zīdainim/mazam bēbim bērnu krēsliņā un noteiktā laikā, nevis iedod kaut ko bēbim rokā, kamēr viņš skraida pa istabu. Režīms kopumā ir ļoti svarīgs - ne tikai gulētiešana, bet visa dienaskārtība. Pirmais dzīvesgads vispār ir pamatīga bāze, ko ieguldi visās jomās.