May. 31st, 2017 @ 08:01 am (no subject)
Kolēģe nepiedalīsies vēlēšanās, sakot - ai, ko tas gan mainīs.
Ok. Bet tā pagājušajās Saeimas vēlēšanās nodomāja 41.15 balsstiesīgo (vēlēšanās piedalījās 58.85%). 40% - tas taču ir liels skaitlis. Ja viņai pēkšņi vairs nebūtu 40% sava brīvā laika vai 40% savu ienākumu - tas taču būtu tā pamatīgi pamanāms, vai ne? Bet ja 40% cilvēkiem ir vienalga, kas ir pie varas - kas tad īsti ir atbildīgs par to, kas notiek Latvijā? Vai tikai politiķi?

Jo mazāk cilvēku aiziet uz vēlēšanām, jo mazāk balsu ir nepieciešams, lai pārvarētu 5% barjeru. Ja nepatīk neviena partija, pastāv taču arī opcija balsot ar tukšu aploksni - vismaz palielina to 5% barjeru un izsaka attieksmi - man neviens nepatīk, bet man nav vienalga. Jo vairāk cilvēku, kuriem ir vienalga, kuri ir iegrimuši apātijā, jo bezkaunīgāk var uzvesties politiķi.

Un vēl es esmu apkārtnē dzirdējusi teicienus par to, ka nav par ko balsot. Bet tajā pašā laikā visbiežāk ne paši šie teicēji mēģina iet politikā, ne arī mudina to darīt sev pazīstamos sakarīgos cilvēkus. Tieši otrādi, ja kāds saka, ka viņš gribētu iet politikā, viņam saka - neej, politika taču ir tik netīra. Piekrītu, ir. Bet no otras puses - kā tad tā politika kļūs tīrāka, ja visus normālos cilvēkus mēģina no tās atrunāt?
About this Entry
[User Picture Icon]
From:[info]di_wine
Date: May 31st, 2017 - 05:05 pm
(Permanent Link)
Bet nemainīsies :)
Latvijas politikā normāli cilvēki neiet, jo tur ir ne tikai netīri, bet arī bīstami, ja centīsies ko mainīt un iet pret "bosiem", kas nosaka toni tam, kas notiek. Ne jau tie deputāti vai ministri ko paši personīgi nosaka. Tā ir sistēma, birokrātija.
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: May 31st, 2017 - 07:05 pm
(Permanent Link)
Ak, pesimiste.:) Bet nu paliekam katra pie sava viedokļa, ok? To jau tik dzīves beigās varēs pateikt, kā tur patiesībā ir.
[User Picture Icon]
From:[info]di_wine
Date: May 31st, 2017 - 07:11 pm
(Permanent Link)
Jā, gadus 20 man nav ilūziju par šo valsti, kopš gadu nostrādāju Saeimā :)
Šogad riktīgi jūt, kā mazais/vidējais bizness iet pa grunti. Ko tas nozīmē valsts ekonomikai, kas dzīvo ar vienu lielu burbuli un vājprāta valsts aparātu, mēs labi zinām. Šķiet, ka kritiskā masa ir sasniegta, un reāli neredzu, kurš un kā to varētu glābt.