Mar. 21st, 2017 @ 08:10 am (no subject)
Šorīt braucu trolejbusā - iekāpu, apsēdos tuvākajā brīvajā vietā. Bija vēl divas brīvas vietas, bet tās visas bija pie logiem, t.i. - vietas bija brīvas, bet tām piekļūt traucēja pasažieri, kuri sēdēja ārējā sēdeklī. Nākošajā pieturā izkāpa viena pasažiere. Viņa bija sēdējusi ārējā sēdeklī. Un tajā pašā mirklī sieviete, kas visu laiku sēdēja pie loga, pārsēdās viņas vietā - t.i. ārsēdeklī. Un tā nu es braucu un vēroju trīs cilvēkus, kas stāvēja kājās un trīs brīvās sēdvietas pie logiem. Kad pēc kādām sešām pieturām viena no ārējā sēdeklī sēdošajām pasažierēm izkāpa, tur apsēdās divi pasažieri, kas visu šo laiku stāvēja kājās.

Man kaut kā no seniem laikiem ir licies, ka pieklājīgi ir darīt tā, ka tu pārsēdies tuvāk logam, kad atbrīvojas vieta, lai tie, kas stāv kājās, arī varētu apsēsties.
About this Entry
[User Picture Icon]
From:[info]savanna
Date: March 21st, 2017 - 09:46 am
(Permanent Link)
Man jau sen liekas, ka tad, ja vēlies sēdēt brīvā vietā, pieej un palūdz, lai palaiž.
Man ne vienmēr patīk sēdēt pie loga, īpaši, ja nebraucu līdz galam vai arī, ja tur nāk karstums no sildītāja vai vasarā caurvējš no loga.
Bet ja nu sagribas sēdēt brīvā vietā, es pieeju un pasaku, lai palaiž mani garām :)
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: March 21st, 2017 - 10:05 am
(Permanent Link)
Es jau arī vienmēr pieeju un palūdzu, lai mani palaiž apsēsties. Bet ir cilvēki, kuriem ir grūti uzsākt pat vienkāršu komunikāciju ar svešiem cilvēkiem.
[User Picture Icon]
From:[info]lavendera
Date: March 21st, 2017 - 10:42 am
(Permanent Link)
Tās ir viņu problēmas.
[User Picture Icon]
From:[info]peepingtom
Date: March 21st, 2017 - 12:02 pm
(Permanent Link)
tiem kas negrib sēdēt pie loga iespējams bail no netikšanas uz ārā kāpšanu bez vienkāršas komunikācijas.
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: March 21st, 2017 - 03:00 pm
(Permanent Link)
Viņiem var sanākt vēl sliktāk, jo man ir gadījies gan palūgt apsēsties, gan pēc tam arī palūgt, lai mani izlaiž laukā, jo izrādās, ka es kāpju ātrāk laukā. :)