mind_unit - Par kvalifikāciju. [entries|archive|friends|userinfo]
mind_unit

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Par kvalifikāciju. [11. Okt 2021|16:15]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Manā paziņu lokā vairāki cilvēki jau sen atzina, ka viņi darba kolektīvā neafišē un pat slēpj faktu, ka ir vakcinējušies. Baidās, ka noknābās darbabiedri - antivakseri. Saprotami. Tās ir darba vietas kurās strādā slikti atalgoti un mazizglītoti ļaudis, veicot pienākumus kuru izpilde neprasa augstu kvalifikāciju. Laikam, jau likumsakarīgi lai arī briesmīgi! Šodien, svaigo ierobežojumu rezultātā, pamanīju jaunas tendences! Vakcinētie ar klaju naidu vēršas pret tiem, kuri nav vakcinējušies! Un tie jau ir kantori un baltās apkaklītes. Arī briesmīgi. Latvijas sabiedrība ir nevakcinējusies un sašķelta un galu šim murgam neredz. Kariņ - demisionē!
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:11. Oktobris 2021 - 16:34
(Link)
Es arī domāju, ka šis lielākoties ir valdības atbildība. Jo paši cilvēki nav daudz atšķirīgi ne Latvijā, ne UK. Bet uzticība valdības pasākumiem ir ļoti atšķirīga. Galvenokārt jau tāpēc, ka pašas valdības šos pasākumus piedāvā ar pilnīgi atšķirīgu attieksmi. UK piedāvāja vakcīnas kā ļoti lielu labumu, kuru sākumā stingri deva pēc riska grupu saraksta. Nemēģināja nevienu piekukuļot vai piespiest, vai arī kaunināt, ja kāds vēl pagaidām negribēja vakcinēties. Man joprojām ir viens kolēģis, farmaceits, kurš nav vakcinējies, jo vēl neuzticas šo vakcīnu drošumam. Un pret viņu nav nekāda spiediena vai nosodījuma.

Un joprojām tieši vecie cilvēki ir tiem, kam vakcinācija ir visbūtiskākā, un grupa, kurai piespiedu pasākumi ir vismazāk efektīvi.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:11. Oktobris 2021 - 18:11
(Link)
Pirmkārt naidu uzsāka kultivēt tieši PRET nevakcinētajiem. Šobrīd redzama pretrekacija.
Otrkārt izbeidziet taču vienreiz papagaiļoties pakaļ Pravdas propagandas tiražētajām mītam par "neizglītotajiem antivakseriem". Es zinu visnotaļ izglītotus un veiksmīgus cilvēkus, kas nevakcinējas un pat piedalās protestos (piemēram mans priekšnieks, bijušais domes deputāts, šobrīd veiksmīgs uzņēmējs, kā arī sabiedriski aktīvs cilvēks). Pēcāk, "antivakseris" ir specifisks termins, kas apzīmē cilvēku, kas principiāli atsakās no jebkuras vakcīnas. Mediji šo terminu lieto nelietīgā nolūka nomelnot protestus pret vakcīnaparteīdu līdzīgi kā padomju laikos visi, kas kritizēja padomju varu bija "fašisti". Tieši tāda pati motivācija slēpjas zem mēģinājuma protestus asociēt ar šloseriem un govzemēm.
Nepakļaujies politiķu un mediju naidu kurinošajām provokācijām.
From:[info]mind_unit
Date:12. Oktobris 2021 - 11:21
(Link)
Naidu šeit kultivē visi pret visiem. iemesls var būt jebkas! Dzimums, vecums, seksuālā orientācija, izcelsme, ādas krāsa, veselības stāvoklis, pārtikas vai apģērba izvēle un tā bez gala. Covid ir tikai +1 šajā sarakstā.
Nezinu kas Tev tur par attiecībām ar Pravdu un tā, bet mana personiskā pieredze tomēr liecina, ka ir uzkrītoša korelācija starp cilvēka nostāju vakcinācijas jautājumos un viņa izglītotību un ienākumiem. Kas nebūt neizslēdz, ka atsevišķi ir kaut kur profesors x ar 72 augstākajām izglītībām nevakcinējas, bet palīgstrādnieks y bija pirmais rindā pēc vakcīnas.
Ja atmet politiskas ambīcijas, centienus iesist reālu vai politisku kapitālu, tad iemeslu nevakcinēties cilvēkiem nemaz nav tik daudz. Precīzāk - tie ir divi.
1)Ārsta uzstādīta diagnoze pie kuras vakcinācija saistīta ar pārāk lielu risku veselībai. Tādu cilvēku skaits ir smieklīgi mazs.
2)Stulbums.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:12. Oktobris 2021 - 21:07
(Link)
3) jo nah vajag
Lai vakcinējas tie, kam pamats nopietnām bažām. Fakts, ka šīs vakcīnas, lai gan absolūti bez vajadzīgā aprobācijas laika, acīmredzami tiek agresīvi lobētas no bigfarmas + visa šī korporatīvo mediju propaganda un nepareizo viedokļu cenzūra rada akūti nepatīkamu piesmaku. Daļēji noraidīt šo šantāžas mēģinājumu kļūst par principa lietu. Bet tikai daļēji.