mind_unit - Par tuksnesi. [entries|archive|friends|userinfo]
mind_unit

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Par tuksnesi. [6. Dec 2022|21:52]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Pēdējo reizi kauns par savu valsti man bija nosink spešel laikos. Tomēr viens idiots pie varas demokrātiskā valstī ir pārejoša parādība. Nāks jaunas vēlēšanas, un pie varas būs citi.. jauni idioti.
Pašreiz, man ir vienkārši sveloši kauns par savu valsti un man ir grūti skatīties acīs tiem saviem krievu draugiem, kas ir pret Putinu, karu un tiem kuri ir par brīvu, neatkarīgu un demokrātisku Latviju. Tiem krieviem kas prot mūsu valodu un nečīkst par nepilsoņu pasēm.
Mēs uz Eiropas fona, un pat Baltijā esam dziļā dirsā gan ar korupcijas uztveres indeksu, gan ar vārda brīvību un cenzūru. Man ir kauns, ka mēs TV Rain uzlikām uz paplātes pagriezāmies pret kremli un izšāvām viņiem galvā. Un sev kājā. Un tad otrā kājā. Smieklīgākais, ka TV Rain izķepurosies. Bet mēs paliksim uz ceļiem ar sūdainu degunu pie Kremļa dirsas. Mēs esam veiksmīgi izgājuši no padomju savienības, Bet padomju savienība joprojām nav pametusi mūsu prātus. Kas ir vārda brīvība, demokrātija un Eiropas vērtības mēs vēl neesam sapratuši.
Acīm redzami ir jākonstatē divas lietas. Latvijā Kremļa vara un ietekme ir daudz, daudz stiprāka nekā man likās. Daudzi ir iebaroti un ēsmu ierijuši līdz aknām. Un otra - mūsu tūdaliņi ārkārtīgi baidās no spēcīgas un neatkarīgas TV ko nespēj turēt īsā pavadiņā kā bezzobainos nacionālos kanālus. Laikam kādam ir bail ka TV Rain ēterā varētu parādīties pētijumi par dažu cilvēku naudas plūsmām, sakariem un noziegumiem.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:6. Decembris 2022 - 22:35
(Link)
Ir mazliet pretruna, kad par antikorupcijas un vārda brīvības areālu tiek uzskatīta Rietumeiropa un tās "eiropeiskās vērtības", jo tieši pēdējās ir par karodziņu spraušanu, vienvirziena propagandu un kontrariānistu cenzūru.
From:[info]mind_unit
Date:6. Decembris 2022 - 22:37
(Link)
Ne mirkli nešaubījos, ka pats pirmais un nesakarīgākais komentārs būs Tavs!
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:6. Decembris 2022 - 23:21
(Link)
Tu taču saproti, ka visur Rietumos tiek cenzēti krievu mediji? Burtiski, ieskaitot IP adreses internetā.
From:[info]mind_unit
Date:7. Decembris 2022 - 00:13
(Link)
Galvenais ka Tu pats tam tici! Ja Tu domātu, ja Tev būtu informācija - mēs varētu par to padiskutēt. Bet ar reliģiozu pārliecību cīnīties es te neesmu nācis.
From:[info]3koma14vs007
Date:8. Decembris 2022 - 00:52
(Link)
Pārkopēšu savu komentāru no cita lietotāja cibas:


"Šajā gadījumā tā sauktie "labie krievi" "demokrāti" un "liberāļi", pateicoties mūsu institūciju striktajam lēmumam, visdrīzāk pašam NEPLP to pat īstam neapzinoties, tika, tā teikt, piespiesti pie sienas un līdz ar to visai joprojām naivajai un lētticīgajai Rietumu sabiedrībai atklāt savu patieso - lielkrieviski šovinistisko krievu t.s. liberālās opozīcijas patieso seju.

Kā tagad redzam, šie "demokrāti" ir viltus demokrāti, "liberāļi" ir viltus liberāļi un opozicionāri viņi ir tikai pret Putinu un viņa kliķi, bet ne pret Krievijas un krievu tautas pasionāristiki šovinistisko impērismu kā tādu. To lieliski tagad redzam, ar kādu naidu daudzi "demokrātiskie" krievu youtube blogeri un viedokļu līderi tagad vēršas pret Latviju, kura traucē sniegt palīdzību "mūsu nabaga puisīšiem", kuri slepkavo Ukrainā.

Tāpēc ar abām rokām atbalstu lēmumu par Dožģa izraidīšanu no Latvijas.
Un te nav absolūti nekāda sakara ar vārda brīvības ierobežošanu. Jo kara apstākļos vārda brīvība nekad nav bijusi un nekad nebūs tāda pati kā miera laikos."


Ceru, ka pagaidām neesi Rietumu "liberāļu" krievmīlības viens no upuriem un centies situāciju vērtēt objektīvi.
Un ja vērtēsi objektīvi, tad neizbēgami redzēsi, ka Dožģ, kaut arī ir Putina pretinieki, nepavisam nav mūsu (Latvijas un Rietumu) sabiedrotie.
From:[info]mind_unit
Date:8. Decembris 2022 - 10:19
(Link)
Un visi pārējie TV kanāli, ko var skatīties mūsu operatoru piedāvājumā ir mūsu un rietumu sabiedrotie? Ja? Tiešām? Manuprāt, mēs nekarojam. Mēs atbalstam Ukrainu, bet nekarojam. Pie mums joprojām ir miers un tā arī jādzīvo. Aizbildinoties ar briesmām un karu, ar baisajiem 90ajiem - arī Putins nostiprināja savu autoritāro varu. Pirmais ar ko viņš sāka - likvidēja neatkarīgos masu mēdijus. Mēs pašreiz mazmazītiņiem solīšiem - ejam to pašu ceļu. Pārdodam savas brīvības un tiesības pa kripatai vien apmaiņā pret iedomātu drošību. Beigās kā tautas pasakās - paliksim i bez viena i bez otra.
Sliktākais - ka tagad mūs peļ Visi krievi. No kremļa kliķes līdz liberāļiem, no ultra kreisajiem līdz galēji labējiem.
Mēs atkal un atkal aizmirstam, ka no Eiropas un rietumiem mēs tieši ar to atšķiramies, ka mums pašu valstī ir krievi ar kuriem ir jārēķinās. Mēs viņiem iespļāvām sejā. Un ko - tagad mums gaidīt toleranci no viņu puses? Nop - viņi tikai radikalizēsies.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:8. Decembris 2022 - 12:31
(Link)
Krievi vienmēr bijuši radikalizēti pret Latviju kā neatkarīgu valsti. Absolūtais varākums ir un būs piektā kolonna, neatkarīgi no tā kurš sēž Kremlī. Pietiks zemošanās. Tas viņus arī radikalizē, jo redz to kā pakļāvību, vājumu. Ja krievija iebruktu, viņi nenāktu palīgā, bet labākaja gadījumā klusētu un gaidītu kad tiksim apvienoti ar matušku. Vai nu asimilācija vai pšol nah.
From:[info]3koma14vs007
Date:8. Decembris 2022 - 12:56
(Link)
Sapratu. Tātad Tu uzskati, ka lai tikai labie vietējie krieviņi - dies pas' - neradikalizētos, mums piekāpīgajiem latviešiem kārtējo reizi jānodod principi un patiesība, mīļā miera labad jānorij kārtējais krupis un jāizliekas, ka Дождь ir jauks silts lietutiņš nevis čuras mums uz galvas.
From:[info]mind_unit
Date:8. Decembris 2022 - 14:24
(Link)
Kādus tad principus mums jāpārkāpj? Kāda patiesība? Kāds krupis jānorij? Droši vien Tu esi viens no tiem kas šo kanālu neskatās un par situāciju spriež no tā ko sagramsta mūsu portālos. Ja nē - tad konkretizē kas tad ir tas krupis ko tu košļā?
Visas situācijas sausais atlikums ir tas ka mēs sīku formālu pārkāpumu dēļ aizvērām kanālu kas no pirmās dienas ir pret putina režīmu un karu Ukrainā. Mēs iznīcinājām to ko nespēja Kremlis. Mūs tagad kritizē visu politisko virzienu krievi visā pasaulē un ne tikai krievi.
Kur gudrais iegūst sabiedrotos, tur muļķis - ienaidniekus.
Daudzi te saukā krievu opozīciju par Kremļa aģentiem, arī šo kanālu. Raganu medību sezona ir atklāta! Mani pieci centi šajā sakarā ir tie ka mūsu valstī bīstamākie Kremļa aģenti ir tie kas runā latviski, sēž Saeimā un stratēģiski svarīgos amatos, kā piemēram NEPLP. Ne velti Ivaram Āboliņam nācās žigliņām vien tīrīt no Twitera savus izteikumus par Ukrainu..
From:[info]3koma14vs007
Date:8. Decembris 2022 - 17:51
(Link)
Tavi izteikumi:

"...sīki formāli pārkāpumi..." - ir nevis stulbums, bet absurds stulbums, kas liecina par situācijas absolūtu neizpratni.

"...par situāciju spriež no tā ko sagramsta mūsu portālos..." - man ir tik daudz brīva laika, ka šajos kara mēnešos esmu to galvenokārt veltījis visdažādāko interneta avotu, tai skaitā, protams, arī Dožģ, caurskatīšanai, un tāpēc vēlreiz ar pilnu pārliecību varu apgalvot - ne Dožģ ne nospiedošais Kremļa opozicionāru vairākums ne tuvu nav demokrāti un liberāļi, jo atkārtoju vēlreiz - lai pielec - viņi ir antiputinisti, bet vienlaikus arī lielkrievu impēriskie šovinisti, kas pēc definīcijas nekādi nevar būt Latvijas sabiedrotie.

Līdz ar to - ja Tev nav neviena pamatota argumenta, kas pierāda, ka Dožģ patiešām ir mūsu draugi, domubiedri un sabiedrotie, tad tālākai diskusijai nav jēgas.
From:[info]mind_unit
Date:8. Decembris 2022 - 20:40
(Link)
Tur nav nekāda stulbuma, katra no šīm epizodēm ir izskaidrojama un ir tikai formāli pārkapumi. Paldies dievam izrādījās, ka vismaz LŽA ir pietiekami jēgas par situāciju! Viņi tomēr atzīst ka slēgt TV Rain bija kļūda. Bet TU jau noteikti esi gudrāks par viņiem. Cieti!
TV Rain nav mūsu draugi un viņiem tādiem arī nav jābūt. Viņi ir mūsu ienaidnieka ienaidnieki. Ar to pilnīgi pietiek, lai ļautu viņiem strādāt. Vismaz līdz brīdim, kad ienaidnieks būs sakauts. Cik gan tuvredzīgam un politiski neizglītotam ir jābūt, lai nesaprastu tik primitīvu, vairākus tūkstošu gadus vecu formulu? Labāk lai viņi ar savām pūlēm par savu naudu ķieģelīti pa ķieģelītim rušina nost to Putina režīmu paralēli Ukraiņu haubicēm. Mums tas nemaksā neko! Sēdi pie upes un skaties kā garām peld ienaidnieka līķi! Bet nē - mēs vispirms iznīcināsim sava ienaidnieka ienaidnieku, noskaņosim pret sevi pusi pasaules un tad brīnīsimies ka mūsu krievi ir radikālāki par Krievijas krieviem!
From:[info]3koma14vs007
Date:8. Decembris 2022 - 21:01
(Link)
From:[info]mind_unit
Date:8. Decembris 2022 - 21:26
(Link)
Jā, lasīju to nožēlojamo histēriju. Tā rakstīt var cibā diletanti kā es, bet kad tā izpaužas nopietna izdevuma publicists - man paliek tikai vēl vairāk kauns par mūsu valsti. Tomēr, var jau būt, ka viņš nav tāds pajols kā izskatās, vienkārši cilvēkam jāstrādā savai auditorijai. Maizīte jāpelna. Gan jau viņi prot iemērīt, ka viņu auditoriju sastāda vairumā tādi kā Tu.
From:[info]3koma14vs007
Date:8. Decembris 2022 - 21:49
(Link)
Atvaino, ja tā tev šķiet histērija, tad tu tiešām esi vienkārši totāls nejēga, visdrīzāk gados jauns, kuram nav nekādas pieredzes un sajēgas, kāda ir krievu kā tādu patiesā būtība.

Bet ar nejēgām man nav par ko runāt, jo argumentu tev nav. Pajols esi tu, drīzāk trulenis, un kaunies par sevi nevis par savu valsti!