porcelāna lellīte ([info]neraate) wrote on December 6th, 2022 at 05:13 pm
uztaisīt māju arī ir stiepjams jēdziens. cik tai mājai kvadrātmetru. kāda sadzīves tehnika (trauku mašīna, veļas žāvētājs, grīdu robots), kādas prasības pret vidi un tīrību (gludina/negludina veļu, vai mājsaimniecībā ir relaksēti vai kāds pedants), kādas vajadzības ikdienā (ķīmiskā tīrītava darba drēbēm vai ar rokām mazgājamas obligāti gludināmas blūzes), cik funkcionāls ir iekārtojums (atvērtais plānojums un vaļēji plaukti vizuāli uztaisa bardaku), vai nāk kalpone. ļoti bieži tiem, kam ir bebis un viss rožaini regulāri pieslēdzas kāds trešais pieaugušais - vecākie bērni/auklīte/vecmāmiņa/kaimiņiene/play-dates ar citu jauno māmiņu u.t.t. kādas ir distances uz/no darba un b/d, pārtiku ved paši vai pērk ar piegādi, brauc pie stūres vai ar sabiedrisko. vai ir viss o.k. ar veselību un cilvēks labi jūtas. liela daļa to skaisto video top mājās un cilvēks strādā no mājām, kas visu loģistiku atvieglo nereāli. var jau, protams, izmest liekās drēbes un štruntus, tas palīdz jo brīvāka māja, bet nepalīdz kārtot atlikušos štruntus. var jau ieteikt jebko, tev pašai jāskatās kas tev der.

man liekas, ka nevis spiest atpūsties, bet mērķtiecīgi ieplānot izpriecas. koncerta biļetes randiņam ar otru pieaugušo, kkāds pasākums visiem kopā ar sīci, da kaut vai pastaiga uz parku vai aizbraukt kaut kur netālu paskatīties rotājumus un padzert tēju no termosa. ieplānot romantisku vakaru/pavadīt laiku divatā kad sīks guļ/īpašāku seksu. ieplānot laiku savam hobijam/vingrošanai/aizbraukt ciemos vienai iedzert tēju, kaut vai kafūzī pasēdēt/uz kino.

un paskatīties kas notiek ar to laiku, kas ir ārpus tiešā darba laika/ceļā uz-no. tas laiks, ko cilvēki nepavada darbā ja viņiem ir ģimene, pieder visai ģimenei. tiesības uz atpūtu un pašrealizāciju ir abiem vecākiem, lai nav tā, ka mātei ir darbs, bērns un vēl māja vienai pašai. un nav diži lielas atšķirības vai tie ir 100% visa vai 60%, ja tas nav pēc abpusējas labprātīgas vienošanās iepriekš atrunāts. mēs bieži aizmirstam konfrontēt vīriešus ar šo skarbo patiesību jo tā ir vienkāršāk, bet tas ir tavs pienākums pašai pret sevi un savu bērnu un jāuzņemas atbildība kā pieaugušam cilvēkam saorganizēt savu dzīvi tā, lai patīkami dzīvot un ir tā kā tev der.
palīdzēt sev realizēt savas vajadzības vari tikai tu pati, jo neviens no malas nevar zināt ka varbūt tev vajag uz divām stundām mājās pabūt pilnīgi vienai pašai. piešausieties, iemanīsieties uz maiņām ieplānojot vai tam, kuram deg iedot to, kas vajadzīgs (nu tur socializēties vai ko) un būsiet i priecīgāki i patīkamāki

ir tāda baigi laba grāmata 6 vīri, kas nepieciešami katrai sievietei, ir vērts palasīt, tur ir tieši par to, ka mainoties attiecībām jāpielāgojas jo pārim ir citas vajadzības
 
( Read comments )
Post a comment in response:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: