J. S. Badger ([info]217) wrote on February 10th, 2022 at 11:43 am
LV varbūt tas notiek vēlāk, bet reāli, te, piemēram, UK 13-14 gados daļa jau guļ tīneidžeru viens ar otru, (arī gan atkarībā no konkrētiem cilvēkiem un viņu attīstības pakāpes, daži attīstās ātrāk, daži vēlāk, citi sāk ātrak, citi vēlāk), tas ir tā no dzīves pieredzes, esot viena nu jau 16 gadīga un viena 13gadīga džeka pamātei/audžumātei, un pazīstot citus uk pusaudžus. Līdz ar to jautājums par seksuālo identitāti šeit ir aktuāls daļai jau tajā vecumā.
Tur viņiem seksualitāti nevajag pat sejā bāzt, viņa tur vienkārši jau ir, un aŗī bulijošana iet uz nebēdu vaļā. (Starp citu, meičām arī tagad mēnešreizes šeit sākas ātrak neka agrāk).

Viņiem vajag(!!) tai vecumā gan izglītību par to, kā nepalikt stāvoklī (nevis sūda abstinences sludināšanu un pusaudžu mammas pēc tam) un par seksuālo identitāti.

Par mazākiem bērniem es varētu piekrist, ka varbūt nevajag, bet tā kā šeit UK ir ļoti(!! ļoti, ļoti, ļoti, vismaz salīdzinot ar LV) izplatīta bērnu seksuala izmantošana, sīčiem vajag zināt red flags, un kura brīdī un kādās situācijās ir jāinformē savi vecāki vai skolotāji. Un mājās šo info ne vienmēr nodos bērniem, mēģinot pasargāt viņus no "seksualitātes", tā veicinot viņu iespējamu kļūšanu par upuriem.
 
( Read comments )
Post a comment in response:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: