22 March 2013 @ 08:28 pm
 
mani interesee, vai un cik liela dalja muusdienu cilveeku ir spiesti dziivot dziivi ar ikdienishkju absoluutu nezinju, kapeec vinji dara to ko dara.
 
 
( Post a new comment )
[info]kirkegors on March 22nd, 2013 - 10:44 pm
ir arī tā - If the standard formula of ideology is 'They don't know it, but nonetheless they are doing it' - like, you're doing something without knowing what you are doing - the cynical formula is: You know very well what you are doing, but nonetheless you are doing it.

http://vimeo.com/12234635
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on March 23rd, 2013 - 12:32 am
ah Zhizheks, bless him. es piekriitu, diviem punktiem, ka cilveeki dara lietas deelj citiem, caur citiem (kas noziimee ka visi visu dara tikai taapeec, ka citi to dara, kas ir paradoksaali un absurdi bet neizbeegami). un arii tam, ka ir taada inversija, ka publicly people mock things, while privately they believe. nebiju nemaz par to aizdomaajusies. Zhizheks ir tik insightful.
bet nu mani tikuntaa interesee, vai cilveeki paarsvaraa nododoties savaam ikdienas darbiibaam, domaa par taam darbiibaam tikai, vai arii skataas uz taam darbiibaam no taadas nejaukas perspektiivas, kas atrodas kaut kaadaa void aarpus pasaules.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]kirkegors on March 23rd, 2013 - 12:41 am
man liekas, ja cilvēks domātu tikai un vienīgi 'Šo darbību', tad viņš to nemaz nedarītu. cilvēks neizbēgami ir nedaudz izrauts ārpus sevis, peculiarity of consciousness. tas ir dzīvnieks, manuprāt, kas vienmēr dara tikai un vienīgi 'Šo darbību' .
(Reply) (Parent) (Link)