05 November 2012 @ 01:04 pm
 
dahzas dienas nekas cits neatliek, kaa sakaartot istabu, uzvaariit teeju, klausiities Modern Lovers un gaidiit kad jaaiet uz darbu.

man ir taa, ka viss ir labi, liidz es atceros, ka esmu cilveeks, dazhreiz es eju garaam veikalam, un atspulgaa sevi redzu, vai es shivereejos pa istabu, shivereejos, vai vienkaarshi eju kaut ko panjemt no atvilknes, un es redzu savu seju vai roku spogulii, un tas pats notiek arii vannasistabaa, tur es redzu visu sevi, un es atceros tad, ka es esmu viena maza sieviete ar muljkiigu skumju iebiedeetu sejas izteiksmi. taados briizhos man gribas padoties un kaut kur sabrukt un raudaat.

dziive nebiidi man vairs aaraa dziivot, dziivot vienaa siikaa veidolaa, kuru visi aplipina ar savaam stereotipu un laikmetiigo veertiibu lapinjaam.

es veeleetos sheit ielikt citaatu:

“Man shouldn’t be able to see his own face—there’s nothing more sinister. Nature gave him the gift of not being able to see it, and of not being able to stare into his own eyes. Only in the water of rivers and ponds could he look at his face. And the very posture he had to assume was symbolic. He had to bend over, stoop down, to commit the ignominy of beholding himself. The inventor of the mirror poisoned the human heart.”
— Fernando Pessoa
 
 
simfonija: norah jones - miriam
 
 
( Post a new comment )
[info]skaudri on November 6th, 2012 - 07:15 pm
spogulis atgādina, ka esi (tikai) cilvēks, pēc tam ir jāmāk saprast, ka sākotnējais 'tikai' nav nekāds tikai, bet gan, ka būt cilvēkam, nu, tas ir kaut kas labs un savā ziņā iespaidīgs. spogulis kā katalizātors, daži iztur, daži nē. nevajag anestezētu sabiedrību, kur visi slēptos no tā, kas viņi ir.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on November 7th, 2012 - 06:28 pm
protams, nevajadzeetu noliegt nevienu savas esiibas aspektu, pasargdievs.
bet tu cilveeks juuties kaa nabaga maza kvantu daljina, kas iisti nesaprot, kas ir vilnis vai materiaala dalinja, un ir ljoti gruti aprast ar domu, ka abi ir veseluma neatnjemami aspekti. cilveeka praats taa nav veidot, jeb taa nav veesturiski maaciits.
(Reply) (Parent) (Link)