04 November 2012 @ 10:14 am
 
es aaraa piipeeju, lai nomierinaatos. man viesniicaa paliek viens taads viirietis, kursh ir ieseedies manaa apzinjaa, un nekaapj neparko aaraa. vinjsh ne ar vienu nekad nerunaa, vinjsh ir ljoti garsh un izskataas peec Bronsona, un man shkjiet vinjam ir kriminaala pagaatne. vinjsh kad maksaa par istabinju, nekad neko nesaka, tikai taa dusmiigi un nopietni uz mani skataas. vinjsh katru riitu celjas 7os un seezh lejaa pie televizora un dzer teeju. vinjsh ir tik ljoti kluss, un man no vinja ir mazliet bail. bet man shkjiet, vinjsh meegjina sakaartot savu dziivi un izkaapt no kaut kaada diikja. taapeec es vinju mazliet miilu. es miilu visus klusos, intense, diivainos cilveekus. man vinjus gribas noglaudiit un aijaat un dot vinjiem manu sirdi.
bet taa kaa vinjsh manaa apzinjaa ir ieseedies, un katru reizi, kad es vinju redzu, man shkjeit, vinjsh redz manu apzinju, un redz savu miniatuuro self, kas tur seezh, taa it kaa es vinju buutu bezgodiigi nozagusi un tur ielikusi. akdievs, staigaat ar kaadu cilveeku apzinjaa ir kaa atklaati zagt lietas visiem redzot un iztureeties nonshalanti par to.
taapeec man vajadzeeja uzpiipeet, lai es nomierinaatos, un vareetu iet lejaa cauri lounge uz toleti.

kameer es aaraa piipeeju, es aizdomaajos par Sartru. un es beidzot sapratu, ko vinjsh domaaja ar savu duaalo apzinjas iedaliijumu.
vinjsh saka, ka ir pre-reflective consciousness un reflective consciousness.

es saparatu to taa, ka ir external reality, kas ir kaa pamats visam, un tad ir cilveeks, kam ir brain function praats, kas ir mazaaka apzinja, kas visu interpetee, sasimbolizee, representee attieciibaa kaadas ir vinja pieredzes un dotie lielumi.

tas arii viss, es nomierinaajos, jo sapratu, ka man neviens nekur neseezh, ka es sapinu iluzorus zirnekljtiiklus ieksh lielaas bezgaliigaas field consciousness, no neesoshiem diegiem.
 
 
( Post a new comment )
[info]skaudri on November 4th, 2012 - 12:32 pm
neuzkrītoši, viņiem nezinot, fotogrāfējot cilvēkus (street photogr.) man visu laiku ir sajūta, it kā es viņiem kaut ko nozagtu
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on November 4th, 2012 - 12:36 pm
gan ar fotograafeeshanu, gan ar skatieniem ir taa. jaa, bet tad var sevi mierinaat ar taadu caurspiidiigu domu, ka visi cilveeki pashi ir vainiigi, ka ir nokljuvushi savaas situaacijaas ar tieshi tiem cilveekiem, kas vinjiem apkaart, un respektiivi izaicinaajushi shaadas savstarpeejas zagshanas.
(Reply) (Parent) (Link)