Piezīmes

> recent entries
> calendar
> friends
> profile

Wednesday, June 17th, 2009
12:42a
Šodien sanāca tomēr arī aiziet līdz mežam un savā ziņā atklāt medījumu sezonu. Sezonu jau it kā atklāju pirms kāda laika, bet tagad oficiāli arī esmu kaut ko nomedījis.
Tā nu eju un skatos, ka izcirtuma malā stāv āzis. Nu, daudz nav jādomā, cepure, binoklis zemē, botas arī ātri tiek novilktas, lai varētu klusām pārvietoties tā virzienā. Bet nu tas tādā slikti redzemā vietā, tieši izcirtuma malā krūmiņos stāv. Ņemot vērā, ka jāiet gar izcirtuma malu, tad īsti to redzēt nevar. Tā nu lēnā, garā klusām virzos tā virzienā. It kā jau kaut kas sarkanīgo oranžs tur ir, bet paskatoties vērīgāk, tās tomēr ir nokaltušas priedes zars. Tā nu saprotu, ka šodien laikam tam ir paveicies un jau taisos iet pēc savām mantām, bet pirms tam vēl pārmetu skatu pāri izcirtumam.
Tā nu skats lēnām slīd tam pārī, līdz brīdim, kad skatā parādās kaut kas mazs un nedaudz sarkanīgs. Jā, šajā virzienā virzās lapsa kūmiņš. Daudz jau jādomā nav, jo šitie nekādi labie zvēri nav, ēd tikai citus zvērus un vēl infekcijas izvazā. Tā nu gaidu, lai pienāk tuvāk. Tā nu šis nāk, nāk līdz brīdim, kad nostājas diezgan labā pozīcijā - tieši plāteniski un ne pārāk tālu, taču šajā brīdī kā ceļu bisi pie plece, tā šis to pamana un metas riņķī. Tad ir sekundes simtdaļa pārdomām par tālāko rīcību, kur ātri nonāku pie secinājuma, ka ir tikai jāšauj - tā arī daru. Patiesībā biju pat nedaudz pārsteigts, ka kūmiņš tā arī nekur tālāk neaizskrēja. Kā saka, sāku jau zaudēt asumu.

Toties atkal pierē odi ir atsājuši īslaicīgas piemiņas zīmes uz kādu laiku.

(comment on this)

7:29p
Man liekas, ka šobrīd visvairāk vajadzētu sākt nodarboties ar skaidrošanas darbiem. Cilvēkiem, manuprāt, trūkst izpratne par notiekošo, kas rezultējas ar dažādiem apvainojumiem. Galvenais, ka tā izpratne jau nekad tā īsti arī nav bijusi un, ja neviens neskaidros, tad diez vai tā izpratne radīsies.
PSRS laikā jau bija vienkārši - varēja pieņemt jebkādus lēmumus un neviens par to nepukstēja, jo zināja pukstēšanas sekas. Šodien ar mietu tādus pukstētājus vairāk nedrīkst mācīt, turklāt vēl daudzi ir sajutuši demokrātijas spēku un tāpēc pukst ar dubultu jaudu. Liela daļa vienkārši paskatās uz vienu ķēdes posmu un atbilstoši pukst, ja šis posms viņiem nepatīk. Spēja ielikt šo posmu ķēdē un palūkoties uz ķēdi, tā laikam jau ir pārdabiska īpašība. Tā ka laikam vienīgā iespēja ir rādīt cilvēkiem šo ķēdi un stāstīt, kādas tad varētu būt ķēdes attīstības nākotnē, ja šis posms būtu savādāks.
Labi, es, protams, nedaudz pārspīlēju, ka tā ir ķēde, drīzāk tas ir laikā mainīgs grafs, ko parādīt cilvēkiem saprotamā veidā var būt ļoti netriviāli. Bet tomēr, labāk laikam ir to rādīt nekā rādīt tikai vienu posmu.

Piemēram, dažas ieinteresētās puses tagad protestē, ka nevajag slēgt Policijas akadēmiju. Latvijā ir cik - ap 30 augstāko izglītības iestāžu? Nez, ko tās visas apmāca? Es saprotu, ka privātās augstskolas atbild pašas par savu finansējumu un, ja studentiem mācību kvalitāte apmierina, tad lai viņi tur mācās. Bet kāda jēga izkaisīt valsts līdzekļus pa n mācību vietām, kas nodarbojas ar līdzīgām apmācībām? Vai tiešām nebūtu labāk koncentrēt līdzekļus divās, trijās augstākajās mācību iestādēs, kur varētu arī pienācīgi sagatavot speciālistus un koncentrēt mācībspēkus?

Protams, varētu vēl paturpināt tēmu par to, cik ļoti šādas iestādes vispār ir lietderīgas un kas būtu jādara, lai šo lietderību uzlabotu.

(comment on this)


<< previous day [calendar] next day >>

> top of page
Sviesta Ciba