Pirmdiena, 25. Jul 2011, 19:32
Kāpēc nevajag baidīties no motocikliem

Šis ir krosposts no Glupais information. Vari komentēt gan šeit, gan tur.

Bieži esmu dzirdējis apgalvojumus, kas skan līdzīgi kā “jūs tak visi debīli, noteikumus nemaz neievērojat, nesaties kosmiskos ātrumos, nedomājat ar galvu, riskējat ar savām un visu pārējo dzīvībām”… Tā pat ĻOTI bieži tiek piesauktas tādas vērtībās kā “pilna autobusa pietura ar cilvēkiem”, “sieviete ar bērnu ratiņiem”, “blakus bērnudārzs” un tādā garā…

Nevienā ziņu resursā neesmu dzirdējis (redzējis), ka kāds debīls motociklists būtu ielidojis ar cilvēkiem pilnā pieturā (Porche ietriecas pieturā) vai notriecis gājēju ar bērnu ratiņiem (Automašīna Rīgā notriec bērnu ratiņus), tāpēc lūdzu nerunājiet muļķības. :)

Ir vairāki argumenti, kas varētu liecināt, ka patiesībā motobraucēji ir daudz uzmanīgāki satiksmes dalībnieki, nekā vidējais Latvijas (varētu pat teikt Austrumeiropas) autovadītājs:

Read the rest of this entry »

Tags: ,

Pirmdiena, 25. Jul 2011, 20:30
[info]sirdna

uzmanīgi vai ne, bet motociklisti ir gaužām neaizsargāti un attiecīgi visvairāk riskē uz ceļa, vienalga, cik apdomīgi un labi vadītāji viņi ir. Uzmanīgs līķis ir un paliek līķis.

Pirmdiena, 25. Jul 2011, 22:52
[info]diana: Nu tik saulaini jau nu nav, kā tu mālē :)

Manai mašīnai, stāvot pie luksofora, uztriecās motocikls, uz kura sēdēja vecis ar meiteni. Es biju devītajā grūtniecības mēnesī, mašīnas drošākajā vietā (aiz šofera), piesprādzējusies, un atsitos pret priekšējo sēdekli tā, ka zobi sāka kustēties. Un uz Mangaļsalas mola bērnu sabrauca mocis. Tādu gadījumu netrūkst vis.

Pirmdiena, 25. Jul 2011, 23:36
[info]maris: Re: Nu tik saulaini jau nu nav, kā tu mālē :)

Jā, protams negadījumi ir, bet jāņem vērā, ka situācija kādreiz bija atšķirīga no tā, kā ir tagad. Motocikli avarē retāk nekā kādreiz. Piem. nezinu nevienu spilgtu avāriju ar upuriem no malas, kas būtu šogad vai pagājušajā gadā. Ja paraktos, gan jau kaut kas būtu, bet ne spilgti. Jā, un kā jau rakstīju, jampampiņi ir visur, arī starp motociklistiem! :)

Pirmdiena, 25. Jul 2011, 23:54
[info]duuduupiipii: Re: Nu tik saulaini jau nu nav, kā tu mālē :)

Man pazīstams ar moci nesen nositās, busiņā ietriecās; negribu vainot nevienu, jo situāciju nezinu...

Otrdiena, 26. Jul 2011, 12:22
[info]after_dark

kā gājēja nejutos īpaši apdraudēta, bet kad pie stūres... man bail kādu mocīti notriekt, jo daudzi mēģina iespraukties viņu izdomātajās joslās (ne visi protams, ir arī sakarīgi). man divas reizes ir bijušas situācijas, kad moci izglāba tas, ka paskatījos arī trešo reizi spogulī.

Otrdiena, 26. Jul 2011, 12:27
[info]maris

Tas ir forši, ka skaties spoguļos! :) Paldies to divu motociklistu vārdā! ;)

Otrdiena, 26. Jul 2011, 12:29
[info]after_dark

paldies jāsaka instruktoram, kurš izdresēja :D
viņš vienmēr teica, ka pat ja neesi vainīgs pie avarījas, vieglāk nebūs, ja kādu sabrauksi.