Pirmdiena, 13. Aug 2007, 22:43
Jelgava - Rīga

Šis ir krosposts no glupais.info. Komentēt vari gan šeit, gan tur

Sāku rakstīt laacz`im komentāru pie šī raksta, bet beigās tas sanāca tik garš, ka tomēr nolēmu to nopublicēt šeit.
Sākumam: laacz raksts
Turpinājumam: mans komentārs:

..Tomēr arī paši šoferi varētu būt atsaucīgāki un domājošāki. Padomju savienības domāšanas dēļ tie jau laicīgi stājas rindās. Pofig, ko dod, ja ir rinda, jāstājas galā! Tas ne kas, ka kreisā josla saplūst ar otro tikai pēc 300 metriem. Mēs jau laicīgi stājamies tajā garākajā un pareizākajā rindā, lai kas arī nenotiktu. Un nedod Dievs, kāds mēģinās ielīst pa priekšu! Taču ja paskatās uz šo problēmu no CSN skatu punkta, tad būtu jābrauc pa brīvāko joslu līdz šķērslim un tad pēc rāvējslēdzēja principa ir jāieplūst vienā joslā. Tieši tāpēc tās 3 joslas nepārtop vienā momentāli, bet gan pakāpeniski - no sākuma 3 joslas tiek pārtaisītas divās, pēc tam divas tiek pārtaisītas vienā. Un plūsma. Tā būtu daudz ātrāka, ja vien mēs spētu sevī apslāpēt ziņkāri par apkārt notiekošo. Reāli šis krustojums ir izbraucams ar 50 km/h ātrumu, taču kustība notiek ne ātrāk par 20 km/h. Jo visiem taču gribas redzēt, kas notiek apkārt, viss ir jānopēta un pēc tam jāizdara šādi vai tādi secinājumi, kurus pēc tam pīpētavā var apspriest ar darba kolēģiem. Taču diez vai mēs ar kolēģiem apspriedīsim to, ka braucot ar lielāku ātrumu un līdz ar to pievēršot visu savu uzmanību tikai ceļam, auto rindas pirms “šķēršļa” varētu būt daudz, daudz mazākas.

Otrdiena, 14. Aug 2007, 08:32
[info]petrovichs

Ar padomju domāšanu tam maz sakara. Esmu lasījis matemātiskus pārspriedumus par sastrēgumiem, un tur bija aprakstīts tieši šis pats rāvējlēdzēja princips, un ja tauta to ievērotu un konsekventi palaistu no blakus rindas braucošo, tad satiksme bremzētos daudz, daudz mazāk. Tā kā tas bija amerikāņu raksts (diemžēl nevaru uzreiz to atrast), tad acīmredzot šī probza ir diezgan universāla, un nav raksturīga tikai ex-padomju cilvēkiem :)

Otrdiena, 14. Aug 2007, 08:34
[info]maris

Nu apcerējumu par rindām es pieliku kā nelielu humora devu visai nopietnam pārspriedumam. :)

Otrdiena, 14. Aug 2007, 09:49
[info]taapati

njā, par to rāvējslēdzēja principu.. labprāt gribētu to ievērot regulāri, bet skaidrs ir tas, ka cilvēki nelabprāt (tas bija maigi) laiž iekšā savā joslā.. sevišķi, ja vēl kustība notiek drusku ātrāk kā 5km/h.
pieliekot klāt tur vēl braucēju nervozumu etc, etc, reizēm vieglāk ir laicīgi pārlīst uz otru joslu :)