mapats - [entries|archive|friends|userinfo]
mapats

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[18. Jan 2013|12:40]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Filmās, par spīti ļoti nelabvēlīgiem apstākļiem, pateicoties laimīgai nejaušībai izdzīvo galvenie labie varoņi, upurējoties mirst palīgi. Neviens netiek nogalināts parastā apšaudē, vai neveikli nokrītot no augstuma, stikla lauskām, ... . Turpretī nosacītie "ļaundari" un parastie cilvēki mirst jebkādu iemeslu dēļ. Vai tas ir veids, kā iestāstīt parastajiem cilvēkiem, ka viņi izdzīvos, ja darīs "labās" lietas, pat ja brīža patiesība sola 100% nāvi? Ir filmas kur parādīts savādāk, bet kopējais virziens manuprāt ir šāds.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:18. Janvāris 2013 - 14:54
(Link)
Tas arī mani šausmīgi tracina, tak cenšos sevi piespiest samierināties ar domu, ka
a) varbūt tas raksturīgi tikai lētiem mūvijiem, ko mūsu mazbudžeta TV var atļauties iepirkt;
b) tas piederas pie žanra standartiem un, iespējams, jāmeklē "izdzīvošanas" mūvijus ar citu atslēgas vārdu palīdzību.
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:18. Janvāris 2013 - 22:49
(Link)
a) manuprāt attiecas uz lielāko daļu filmu, kurām paredzēti daudz skatītāju, jo labs veids kā ietekmēt cilvēku izvēles, jo cilvēki parasti sevi personificē ar labajiem varoņiem un var turpmāk(pēc filmas(-u) noskatīšanās) izdarīt "pareizās" izvēles, jo filmā(-ās) viņam parādīts ka tā dara labais varonis, kaut īstenībā tas būtu pret cilvēka morāli un ieaudzināto vērtību sistēmu.
b) izdzīvošanas filmas? Piemēri. Ja nu vienīgi pamācību veida NatGeo un Discovery raidījumi, kur vairāk uz faktiem un iemaņām balstīta izdzīvošana.