mapats - [entries|archive|friends|userinfo]
mapats

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[13. Sep 2021|17:55]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]missalise
Date:14. Septembris 2021 - 09:54
(Link)
Mani mulsina tas, ka viņa šo ultimātu adresē cilvēkam, kurš vispār to saskaņā ar likumu nevar izpildīt.

Jo - lai atteiktos no obligātās vakcinācijas, tad Latvijā ir jāgroza normatīvie akti, kas to paredz (šobrīd spēkā esošie MK noteikumi par šo tēmu ir spēkā no 2000.gada). Bet likumus pieņem Saeima un MK noteikumus (kas turklāt nedrīkst būt pretrunā ar augstākstāvošu normatīvo aktu) - Ministru Kabinets. Valsts prezidents nav ne viens, ne otrs. Viņam ir likumdošanas iniciatīvas tiesības, bet gala lēmumu - vai pieņemt šādu vai tādu likumu - tāpat beigās pieņem Saeima. Un valdību savukārt veido tie pārstāvji, par kuriem nobalsojis vairums Saeimas deputātu (kurus savukārt ievēlēja vairums balsstiesīgo, kuri bija tik čakli, ka aizgāja uz vēlēšanām).

Un kāpēc viņa parakstās kā "Latvijas tauta"? Es arī esmu Latvijas tautas daļa, bet viņu neesmu pilnvarojusi neko tādu rakstīt.

Vienīgais, ko viņa var darīt - vērsties pie politiskā spēka, par kuru viņa balsoja Saeimas vēlēšanās un lūgt ar tā starpniecību savākt balsis, lai izteiktu neuzticību Ministru Kabinetam. Ja vairums Saeimas par to nobalsos, tad tiks veidota jauna valdība.
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:14. Septembris 2021 - 10:12
(Link)
Vakcinācija nevar būt obligāta pat ja to raksta MK.

Es ar neesmu pilnvarojis, bet piekrītu, ka kautkas ir jādara ar šo valdības bezpriģelu.

Mani interesē, kas notiks, kad ļevits neizpildīs šī ultimāta prasības.