mapats - [entries|archive|friends|userinfo]
mapats

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[2. Okt 2017|18:24]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

Latviešu kristīgā pagātne, manuprāt, pielīdzināma latviešu padomiskajai pagātnei. Abas uzspiestas šeit atnākušas, abas atradušas atbalstu neizglītotākajā(pieņēmums) tautas daļā. Abas iznīcinājušas latviešus un latviešu kultūru savam pašlabumam. Sekas redzamas ikdienā, salīdzināt, vai būtu bijis labāk bez šīm abām īsti var tikai padomiskajai pagātnei - Somija.

Ierosme - http://klab.lv/users/ctulhu/107437.html
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:2. Oktobris 2017 - 21:24
(Link)
Par ''neizglītotākajā'' tik tiešām ir pieņēmums (kļūdains). Pagāniskās tradīcijas un dzīvesdziņa daudz ilgāk saglabājās tieši laukos. Vēl ar vien šur tur tiek piekoptas.
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:2. Oktobris 2017 - 22:36
(Link)
Un šobrīd tieši neizglītotākā sabiedrības daļa pavelkās uz visāda paveida sektantismu, jā jā, arī kristietība(VISAS :) ) ir viena no sektām.

Uzsvars ierakstā likts krisiešu-padomju salīdzinājumā. Komunisti, kristieši, krišnaīti, islamisti, visi pār vienu kārti metami.

Pagānisms vismaz bija balstīts dabā un šodien laikam vēl nav aizdomajušies to kopā par "I`ekoreliģiju"(Nosaukuma autortiesības manas, ja nu kāds reģistrē un sākt hipsterus slaukt) saukt.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:3. Oktobris 2017 - 06:09
(Link)
Kristiešu-sovjetu salīdzinājums ir samērā wtf. Vienīgais kopējais te ir fakts, ka latvieši nokļuva jamo dzirnakmeņos, bet nu es ļoti šaubos, ka mūsu senču hipijreliģija būtu mūs izcēlusi nez kādā saulītē. Kas zina, protams.
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:4. Oktobris 2017 - 15:57
(Link)
Tad nu atliek secināt, ka nevajag svešas mācības pie sevis ielaist ne teritorijā, ne prātā, lai pašiem dzīve kūleņus mest nesāktu.