mapats - [entries|archive|friends|userinfo]
mapats

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[6. Sep 2015|09:21]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:6. Septembris 2015 - 12:14
(Link)
Doma ir par nākotni. Lai šī brīža 20 gadīgie apzinās, ka pensijas nebūs, kā šķiras, ja pats par to neparūpēsies. 30-50 gadīgajiem būs, bet mazas(samaksāto nodokļu apjomā), ja atcels pensiju sistēmu un nodokli tuvakajā laikā.

Kopējā sajūta ir, ka ar valsts pensiju nevajadzētu rēķināties arī tagad, jo izskatās, ka būs pārmaiņas. Tāda līdz galam neizskaidrojama sajūta.
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:6. Septembris 2015 - 12:36
(Link)
Man liekas, ka pie esošās kapitālistiskās sistēmas, pat ja atceļ pensijas, bērni kā ieguldījums ir ļoti liels risks. Jo vairāk cilvēku, jo lielāka cīņa par resursiem, kurus kontrolē korporācijas, jo lielāka iespēja, ka veiksme būs jau tikai tas, ka bērni paši spēs par sevi parūpēties.
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:6. Septembris 2015 - 14:47
(Link)
Vajag sadalīt riskus. Piemēram: 2-5 bērni(cik var atļauties), kāds neliels īpašums, kur vajadzības gadījumā zemnīcu izrakt un dzīvot naturālajā saimniecībā, uzkrājums zeltā/sudrabā/... .

Tas viss pēc iespējām.

Sistēma, tikpat labi var uztaisīt valstu/korporāciju bankrotus un atsākt uzkrāt parādus, līdz nākamajai vajadzībai atjaunoties. Kamēr izdomās ko labāku. Un jā, var rasties ideja par cilvēku kopējā skaita būtisku samazināšanu. Jautājums cik smagi, tas, skars mūsu mazapdzīvoto logu uz Eiropu, tiltu starp A un R.