May 2014   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Velo epopeja: Ievads, iztirzājums, nobeigums. Updated

Posted on 2012.05.28 at 00:17
Fīlings:: satisfied
Meldiņš: : http://www.youtube.com/watch?v=U01xasUtlvw
Tags: , , , ,
Pols un Sāra atraduši saitus + remontdarbnīcu, kura iepērk, labo un pārdod veļus. Cenas nu tā - dārgākas visumā, it kā bilde ir klāt, bet tāpat jāredz klātienē būtu.

te ir visai izplatīta opcija (tikpat izplatīta, cik zādzības) - iegādāties zagtu velo - aš par 5 fantikiem kaut kādus sū*** (atvainojos). Bet, sorry - man tā nav opcija. Cilvēks varbūt sūri strādājis, lai nopelnītu sev velo un te kāds garnadzis šamo atņem. Nu negribu braukāt ar atņemtu velo. Karmai galu galā arī ticu.

Tātad sestdien kopistiski ar Polu aizvedām manu ripojošo puslūznīti uz tuvāko servisu. Es jau vispār prasīju tikai par bremzēm, POls nez kāpēc ieminējās vēl par to blīvi, kas savieno rāmi, par eļļu, ko toč pats var izdarīt utt. Nafig... Bet nu, kas ir izdarīts - izdarīts (vārds nav putniņš, atpakaļ nepasauksi) - to jau servismeņiem tik vajag. Nekļūdijos. Viņš visu sarēķina - kopā sanāk ikurāt par 5 poundiem vairāk nekā cena, par kuru šamo iegādājos.

Saku, ka par dārgu.
Cik maksās sataisīt tikai bremzes (nomainīt trosīti un bremžu klucīšus)?
Nu maksās tikpat, jo pārējo darīšot "par brīvu". /:D/
Cik maksās tīri detaļas, bez remonta?
Tikpat, jo esot sarēķinātas tikai detaļu izmaksas. /:D/
LoL (pie sevis) Skaidrs, ka viņi grib, lai pie viņiem taisa, ja taisa. Bet ne visi klienti to grib.

Tālāk viņš sāk runāt citu valodu, ka īstneībā šādu velo nav vērts remontēt - par vecu esot (automātiski doma galvā, ka šis nu nav nemaz tik vecs (tiesa, sūdīgi glabāts jau pirms es to iepirku - sarūsējis; neba arī man ir, kur to glabāt labākos apstākļos) agregāts. LV man ir daudz vecāks velo - n-padsmit gadi (šķiet, kādi 15 vai cik), kurš tika iegādāts, kad nebiaj domas, ka velo varētu būt ar amortizatori - vismaz neko par tādiem nezinājām, bet ripo labi, tas ar nekas, ka sarūsējis utt un bik ātrumi nestrādā). + šitam ir daudz jaunāka tipa bremzes un citas pazīmes, kas liecina, ka nemaz tik vecs nav.

Teksts par to, ka tik "vecam" velo ik pa laikam var atklāties vēl visādas kaites utt. Nu šī kaite viņam piemetās pēc tā, kad cieta no vardarbības. Pārējais bija zināms - puslīdz sīkumi un ar to varēja sadzīvot.

Darbnīcā ienāca vēl kāds vīrietis un ievērtējis manu nomocīto agregātu, arī teica, ka viņš neuztrauktos tādu remontēt. :D

Nē, nu katram sētas runcim skaidrs, ka par tādu naudu noteikti nē! Ja vien pati vai kāds zināms cilvēks varētu saremontēt - tik, ja detaļas dabūtu. Moš LV dabūt jaunas bremzes un vnk nomainīt uz jaunām, sanāk lētāk nekā šeit saremontēt.

Remontmeistars ieteica šamo pārdot piektdienas kaut kādās atlaidēs - atgūt vismaz kaut ko un pirkt jaunu.

Kā atnācām, tā aizgājām un, protams, sākām domāt par jauna agregāta iegādi. Pa ceļam pieteku pie secondhanda, kur pirku šito. Un, jā, tur ir analogs agregāts, izskatās ok, bet stipri agresīvāks pēc izskata un vīrišķīgāks ("vecais" jau arī nebija nekāds sievišķīgais, bet nebija tik agresīvs) un dārgāks. Atstāju vēlākai izlemšanai - nāksies pačakarēt foršu brīvdienu plānus, lai, iespējams, šo jautājumu atrisinātu svētdienas tirdziņā vai vēlākais - tajā remontdarbnīcā pilsētas nomalē pirmdienas rītā.

SVĒTDIENAS RĪTS
Svētdienas tirziņš. Kopā ar Polu. Pat izdodas kaut kā pamosties. Laika nav daudz - mēŗki ir divi - velo un augļi. Velo daudz, man pat vēl lielāka izvēle - var pat bērnu velo :D Nu līdzīgi it kā ir, labākā stāvoklī, bet visi ar mazākām riepām - max laikam 24 inči. Cenas dažādas, bet pārsvarā dārgāk nekā es pirku (veikalā, kuram īre tomēr jāmaksā).
Man ir šai virzienā kaut kā tā, ka - ja ir baudīts kaut kas /nosacīti/ labs, tad uz kaut ko sliktāku piekrist negribas. Ne uz visām lietām šitas princips attiecas. Galu galā darbs interesantuma ziņā man ir regresējis :D

Bet nu beigu beigās tomēr izvēlējos vienu. :)

Pols arī sev tā kā atradis velo - varēsim kopā šturmēt apkārtni. :) Līdz šim to darījām tik vienu reizi - uz Ferry meadows aizvizinājāmies un kūkas pie dabas izēdāmies. Toreiz bija slapjš un plūdi visur kur. Pols ar manu velo, es uzsēdos uz Pola meitas sieviškīgā iepirkumu riteņa (nu - lai sabalansētāk), kuram arī bremzes tikai vienas - priekšējās. Toreiz Pols paņēma un ar manējo koksā izšturmēja peļķes un dubļus, pēc kā pedāļi ar sāka čīkstēt. :D Bet tas nu būtu sīkums uz kopējā fona ar iespēju izsmērēties pa kāda auto sāniem vai izsmērēt kādu gājēju pa asfaltu (nē nu labi - atkāpe - ja briestu situācija, mestu velo slīpi un škērseniski, krītot gar zemi, lai neietriektos).

Sanāca tā, ka pa abiem kopā skaidrā naudā sakasījām ikurāt par 10 poundiem uz 2 velo mazāk neka velo maksāja. Dabūjām atlaidi tieši par to summu. :))))

Jaunais velo:

- mazākas riepas. Atcelts Šodien gaismā apskatiju, ka riepas pēc inčiem tādas pašas, bet mazliet izskatās mazākas.
- priekšējā riepa ir stipri nobraukāta - praktiski protektora nav nemaz. A jauno riepu no "vecā" baika uzlikt nevar, jo tā ir lielāka - 26 inči.
- aizmugurējā riepa arī nav ar diez ko lielu protektoru.
+/- riepas šaurākas - kaut kam labāk, kaut kam - ne tik labi.
mini "-" atstarotāja nav aizmugurē (jo šobrīd braucu gan bez vestes, gan velo vai jebkādām citām gaismām).
+ vismaz pagaidām izskatās, ka ķēde arī nost neplāno krist.
+ sievišķīgāks (gribu brunčos uz darbu braukt) :)
+ platāks beņķis (šitā plusa būtību vēl jāiztestē garākos braucienos nekā uz darbu un atpakaļ)
+ labākā stāvoklī - viss it kā strādā, nav tā sarūsējis - var redzēt, ka ir saremontēts (arī vecajam viss it kā strādāja, izņemot cauro riepu un nekopto stāvokli)
+ t.sk., svaigi bremžu klucīši, bremzes tik asas, kā "žilete" - ar abām nobremzējot (vedot "pie rociņas"), pakaļējais ritenis metas gaisā. Testa braucienā izjutu! Nav pierasts. Būs jāpierod bremzēt ar normālām bremzēm, jo līdz šim pēdīgā laikā spiedu, cik jaudāju - ka nesanāk skaists brīvais lidojums pāri stūrei. :D

Sākotnējā cena bija ikurāt tāda pati, cik prasīja servismenis (bicycle repairman :) ) par "tikai bremžu" remontu.

Ko iesākt ar "veco" baiku? Vabrūt pārdot tiešām, bet varbūt atdošu Kristam, ja viņam izdodas jaunas bremzes dabūt sakarīgākās cenās. Ja nē - tad kaut kā tirgošu nost.

Kopumā - esmu laikam apmierināta. Ir ok, pofig arī par izdevumiem - dārgi jau patiesībā nav, škrobe par to, ka neparedzēti un par attieksmi.
Bet - ja pārdošu - varbūt atgūšu pusi no cenas, otru pusi ieturēšu no interneta maksas.

Viss! Āmen!! Turpmāk sekos tikai īsas atsauksmes par jauno agregātu, varbūt.

Comments:


Veiksmīgs sprakšķis [info]sursurs at 2012-05-28 07:41 (Link)
Nu 24 laikam skaitās pusaudžu.. Bet nu ja uz priekšu iet, tad jau oki. Man šķiet man Kiprā arī bija 24 otrais ritenis..
A cik tad kopā viņi paprasīja par tām bremzēm & trosītēm?
Taisnība jau it kā ir par to lūžņu labošanu, bet nu patiesība jau tikai, ja cilvēki pārstātu pirkt tirgos visādus nezināmas izcelsmes riteņus bez papīriem no rokas, tad arī tā zagšana piebremzētu.. Citādi - būs pieprasījums, būs piedāvājums.. :(
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2012-05-28 12:11 (Link)
Nu jā, tur jau tā lieta, ka gribējās normāla izmēra riepas, bet uz priekšu iet labi, šodien notestēšu kārtīgāk.
35 fantikus ar kapeikām par bremzēm.

Ja adekvāta maksa par lūžņa labošanu, tad uzskatu, ka ir ok, jo šeit principā būtu pieticis visticamāk sataisīt trosīti, kura i pagalam pēc vardarbības un uzlikt jaunus klucīšus, kuri jebkuram velo ar laiku nodilst (tik šim dažu apstākļu pēc nodila strauji pēd laikā). Ar pārējo varēja iztikt - vismaz mazāks kādrdinājums garnadžiem šo savākt.

Latvijā lietotu velo pērkot, tiešām ir risks, ka iepirksi zagtu. Šeit ir savādāk.

Negribu tērēt simtus, lai pirktu jaunu ar risku, ka šamo nozags.
Bet par pieprasījumu & piedāvājumu pilnībā piekrītu, tas attiecas uz visām "ļaunajām" lietām.
insommnia
Veiksmīgs sprakšķis [info]insommnia at 2012-05-28 10:54 (Link)
jeezinj, kinkeezinj, pasuti jebaja bremzes. Ko ta no lv sutis!
Ja, man reiz 20 naudas par riepas labosanu gribeja. A par velo 2 gadus atpakal samaksaju 30. Vienkars velo, visu varu pati sataisit
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2012-05-28 12:21 (Link)
neko nesūtīs no LV, Krists anyway brauc šurp.

Par riepas tikai laabošanu??? Tas gan ir luksusa serviss, pat menājais centrā tik daudz neprasīja.

Njā, moš varētu sapirkt jebajā bremzes, troses un pārdot. ja nu Krists negrib ņemties.
insommnia
Veiksmīgs sprakšķis [info]insommnia at 2012-05-28 14:15 (Link)
piedava Kristinam savu veco velo un saki ka tik bremzes jasataisa. Ja kungs negrib nemties, tad pardod riteni un miers :D
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2012-05-29 00:58 (Link)
Tas viss jau ir darīts. :) Un ar Kristu viss ok - ir gatavs ņemties un tālāk jau redzēs.
Previous Entry  Next Entry