May 2014   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Tripiņš līdz birstēm. UPDATED

Posted on 2012.03.31 at 22:05
Fīlings:: satisfied
Meldiņš: : Porstishead - Hunter
Tags: , , , , , , ,
Kamēr izkasos, kamēr aizminos līdz veiim un tirgum, kur atskārstu, ka maks ir mājās palicis, kamēr turp un aptakaļ, ir notikšķējis pulksteņrādītājs neskaitāmas reizes par daudz, cik vajadzētu...
Pēc 2 Pm tik izbraucu. Vispār laiks tāds, ka negribās nekur braukt, labāk lietderīgi mājās kaut ko sadarīt - vējš spēcīgs, pie tam auksts un šķiet šis parasti atnes lietu. to gan man nevajag! Kaut uzvelku neelpojošo jaku, vienalga lietu nevajag.

Tieku līdz mazajam centram, kur ieraugu solāriju. Nu sievišķīgi. :D Santa saka, ka es esot ļoti bāla. Vajadzēs labot. Iesperos. Tā un tā, ko es te niekošos - davai uzreiz abonementu. :D Lieta daŗita un šoreiz tik 6 min. Neesmu solāriju zaķis, bet, cik nu ir sanācis LV būt solārijos, tad LV tie ir solīdāki - visādas salvetes, krēmi, losjoni pieejami. Te - tikai solārija "zārks", pakaramie un papīra dvieļa rullis bez atkritumu tvertnes komplektā. Bet nu ne tas ir galvenais. Galvenais bija pasildīties. :)
Kā nekā pēdējās pāris dienas ar laiku nelutina.

Ir jau plkst gandrīz 3 PM. Vai ir vērts mīties to gabaliņu? Stundu noteikti paņems... Vai pagūšu atmīties pa gaismnu atpakaļ (man nav gaismekļa, ritenim arī nav), laiks sūdīgs, pat pret kalnu un pret vēju neelpojošajā jakā nav īpaši karsti.
Ai, labi, kas būs - būs. Mammas Gūgles pasaulīgā karte teica, ka no manis līdz turienei ir ~11 jūdzes jeb ~20 km. Nu turp droši vien, ka sanāks vairāk...

Arī šodien galva "sagriezās"... no daudzajiem apļiem Anglijā. Jau pilsētā piesteidzās vadātājs - iemānīja zīme, kas informēja par ceļu uz Stamfordu. Pēc tam tik aterējos, ka uz Stamfordu iet vairāki ceļi, bet man uz turieni nemaz nevajag. Man vajag Tallington lakes, kas ir pa ceļam uz Stamfordu.
A pēc tam vienkāršais fakts, ka Anglija ir pilna ar apļiem (gan jau arī labības laukos). No gūgle kartes izrakstīju galvenos pagriezienus, bet dzīvē to apļu ir daudz daudz vairāk un nojukt var, kurš ir īstais. Tāpēc braucu vairāk uz dullo + čujs + ceļjautāšana. Pirmais, kam jautāju - polismens. Viņš pārjautāja - vai ar riteni? Tas ir ļoti tālu :D
Kad man šķita, ka biju pusceļā, pie mcDonalds, tur man teica, ka joprojām tas ir ļoooti tālu - kādas 10 jūdzes (tad gūgle laikam melo), lai mītos ar riteni. Tas man atsauc atmiņā ceļojumu pa Turciju - tur man kā kājāmgājējam visi gribēja iebrīnīt, ka 3 km ir baisi tālu.

Turp pārsvarā pret vēju, tātad arī trokšņaini. Eh, kāpēc gan neesmu vēl iegādājusi gadžetu, kurā būtu gan mūzika, gan gps... Šitas faktors būs jāizkoriģē.
Bet brīžiem sualīte no mākoņiem pabāž stariņus un aplaimo, it īpaši jauki apmirdzot koši dzeltenas narcises ceļa malā. Nonāku līdz krustojumam, kur īsti nav saprotams, kur braukt, bet pēc čuja metu pa kreisi - virziens puslīdz ir ok, ja nu kas, dragāšu pāri kādam laukam, lai būtu pavisam ok. Haha.
Beigu beigās tas izrādās vispareizākais nogrieziens un esmu uz īstā ceļa. Te izbaudu klusumu, tagad ir ceļa vējš un mazākas nozīmes šoseja.

Turp izdevās aizmīties pa ~2 h. Tas = ieskaitot maldīšanos pa neceļiem, foto pauzes un pusdienu pauzes, aa un arī šopinga pauze lauku veikaliņā.

Un te es ripinos... ripinos... un jau ieraugu to... "monstru". :D Kad tieku pavisam klāt... Tā trase...! Biju jau bildes redzējusi, bet nu... tā trase!! Droši vien, ka ilgāk par pusstundu nav vērts, plkst jau pus18. Bet pa pusstundām viņi netirgo. Vairāk kā gadu neesmu to daŗijusi. Tad jau derēs arī 120 metri. Laikam esmu izslāpusi. Nopirku biļeti all-included uz stundu.

Pirmo reizi slēpoju pa "sauso" trasi. Nosacīti sauso, jo tik slapja neesmu bijusi ne pēc vienas normālas trases 9ne jau no ķermeņa šķidrumiem). Tagad saprotu, kāpēc vini rekomendē kā minimums, pārvelkamās drēbes - kājas līdz augšai slapjas. Nu labi - arī tāpēc, ka "atsācēja" tizlums ļāva man arī otrajā nobraucienā novelties. :D Šim nolūkam viņi prasa vilkt cimdus. :D Es džinsenēs un plānos darba cimdiņos.

Sajūtas... kā braukt pa "ziepjainu" birsti. :D Pēdiņās ieliku tikai vārdu "ziepjainu", jo birste jāuztver burtiski. Tikai citā formā, protams.
Mazliet kultūršoka. Braukt dīvaini. Sākumā sajūta, ka visur tā kā ķeras... Bet pēc tam pieradu un vālēju. Cik nu var pavālēt 120 metros un izbaudīt. Visā apkārtnē - šķiet- vienīgā pampa, uz kuras izveidota trase. Bugeļa turekļi impotenti. Pa visu trasi un uz bugeļ-ceļa smidzinātāji, lai padarītu trasi slidenāku un braucējus slapjākus - nezinu, vai tikai ūdens tur nāk ārā.
sākumā bija pat cilvēki, nosacīti, pat, rindiņa pie bugeļa. Pēcāk viena pati pa visu kalnu.
Būtu vairāk laika, parāpelētos arī pa kāpšanas sienu.

Atpakaceļš mieŗigāks, jo ceļš zināms un atrasts pat vēl labāks velo braucienam un ceļa vējš pārsvarā. Pusotra stunda atpakaceļam ar daudzām pauzēm - foto un citām, piemēram, pātagas pauze.

Pretvējš ātri izžāvēja augšstilbus.

Pēcpuse atrofējusies. vajadzēs mīksto pufiku poundiniekā iegādāt.
Šodien 2x mani gribēja apčakarēt. Babajs tirgū jau izskatījās tāds jocīgs, pats nezināja, cik maksā dārzeņi un arī citādi izskatījās, ka viņam smaga diena. :D izdeva par poundu mazāk. Pēcāk McDOnaldā arī angļu puisis gribēja 50 peņukus nočiept. :D

Atpakaceļā, jau naksnīgā pilsētā atrodu indiešu ieskrietuvi, nu tādu patiesāku, kur menu ir uz divām lapām un sastāv no tiešām indiešu virtuvei rakstūrīgākiem ēdieniem. Runāju tā salīdzinošā manierē... ar ieskrietuvi centrā, kurai augšā arī gozējas vārds "indiešu"... Kuat nezinu, kas tur no indiešu virtuves maz ir. Burgeri un picas? khemmm.

Šorīt piecēlos samērā ok, redzēs, kā tas ietekmēs aiziešanu gulēt... kaut parasti jau man sanāk visādas interesanta slietas taisni uz gulētiešanas laiku...

nu šitādi brauieni jāizveic tagad, kamēr ir 2 brīvdienas. Vasarā Amazonē ir busy time, tad tur 6 dienas būšot jāstrādā laikam ik nedēļu.

UPD. Bildes ir šeit iecepušās.

Previous Entry  Next Entry