May 2014   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Pikniks

Posted on 2013.07.25 at 20:00
Fīlings:: cheerful
Tags: , , , , ,
Devamies uz pilsetas parku ar visiem produktiem, traukiem un grilu jau iekartoties. Braucam, zinot, ka shonakt sola perkona negaisu un zibeni. Bet gan jau nenokjersim. Ari nakamaja diena solija. Iekartojamies ar M, lai gaiditu parejos, paraleli baudidamas perkusijas netala alus darzaa. Sagaidijam pirmos no parejiem, I mean, no M draugiem un sakam jau cept pamazam.

Ar katram 10 minutem palika arvien tumshaks un tumshaks un taka brieda. Ieteicu laicigi jau paiet zem koka, jo, ja saks gazt strauji, tad nepaspesim. Nu driz pec pavilkshanas zem koka ari nodardeja un zibene ari nostradaja. Paspejam mazliet sho to sacept. Sanaca garshigs darzenju un aitas siera mikslis ar kjiploku merci un sviestu. Vel ilgi bez bedu tusejam zem koka, bijam palikushi gandriz tikai mes parka, ari perkusionisti bija prom. Yammi, bet otra porcija, ko izmegjinaju ar citu merci, nebija tik laba, bet nepaspeja ari kartigi sacepties, jo bija jamuk beidzot. Ilgi vel tur tusejam katu ka turot virs galvam segas vai ko citu, kad lietus saka sukties ari cauri koka lapam. nu jau bijam pavisma vieni tumsha parka.

Saldo edienu sacept nepaspejam, protams. Nu nekas - paliks nakamai, pedejai Hamburgas dienai. :)

Vinji daudz runaja par gaidamo festivalu Wacken, kas esot vienigais tads brivais festivals, kur varot grillet visur, kur grib utt (neatcero, ko vinjsh vel tur teica). Smaga metala festinjsh, kur Ramsteins un Deep Purple galvenas grupas hogad.

Vispar pagaidam ka konstateju - Vacija ar anglju valodu nav baigi labi, bet varbut tas uz iepriekshejo zemju fona, ipashi - Zviedrijas. Pirmie 2 sastaptie cilveki bija jaunieshi un angliski neko nespeja pateikt. Liku lai runa vaciski, butibaa sapratu, ko vajadzeja. Bet M draugi runaja visu laiku sava starpa vaciski. Pie tam slengaa. Pie tam atri. Lidz ar to galigi nesapratu, pra ko vinji runa. Ne nu kadus vardus ja, bet ne atslegvardus, pec kuriem saprast butibu. Bet centos vismaz atshkjirt vardus un ielauzties izruna utt. Man, boksterejot vaciski, esot anglju izruna. :D Anglju valoda, ka kuram, bet pa lielam visi runa, M draugs vislabak. Torei, kad vedu 2 vacietes LV uz izjadi, vinjas vel sapratu kaut cik.

M dzivo kopa ar 2 sievietem. Ar Angeliku un M trijata vakar pec piknika forshi papljapajam un es teicu Angelikai, ka man patik vinjas akcents, vinjas izruna. Vinja ta skaidri izruna vardus un var saprast daudz labak. Varbut ari lenak runaja. Ar vinju butu vieglak atjaunot valodu. :)

Previous Entry  Next Entry