May 2014   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Pēdējā diena uz salas UPD

Posted on 2013.07.15 at 01:23
Fīlings:: cheerful
Tags: , , , , , , ,
šodien izprašijāmies ar A2 J-am aizvest mūs uz dzīvnieku parku. Kā J teica - tur tiek turēti dzīvnieki, kas uz izmiršanas robežas (uzzināju par visādiem tīģeriem, ka sjau pagalam). tik vienīgi - kāpēc tur bija stārķi? Vai tiešām viņi arī? Zviedriem tas vispār liekaas neparasti un neiedomājami, ka stārķu ka biezs savvaļā, kā tas ir LV. Bet smuki amūras tīģerīši - mamma aš nopoozēja cēli, sniega leopardi gan slēpās. Vilkus vispār neredzējām. Bet diezgan labi, ka tur daudziem nebrīvē esot, dzimst mazuļi - lielajiem kaķiem bija un aš sarkanajām pandām.

Pēcāk viņi abi bija dikti aizņemti - ņēmos viena pati pa salu, izbraucu ar velo visus atlikušos braucamos ceļus laikam. Palikušas tik neizietas laikam kāju takas. Bet pat tās ar velo izbraucu daudz. :D Tādas visai nebraucamas, akmeņainas, šk=ķautņainas. :D Bet pat ar pilsētas velo tik ucauri, pie tam - ar vecā tipa bremzēm (priekšējās rokas bremzes nestrādā vispār, bet toties pedāļu bremzes). Bija tāds bampīgs brauciens, bet interesnats un daudz jālēkā ar pa akmeņiem un klintīm, pāri aizām un pampakiem. Ne jau ar velo, protams. Pat lielu dalju pa takam tur tomer vinju stumu, jo velo nav mans.
Noķēru dažas labas vietas, kur no augšas var ciematu redzēt un vēl aš tādu spotu, kur 360 grādos var redzēt visu salu - ūdeni visapkārt, kas bija pārsteigums laikam arī J. Ceru, ka stitch kamerai būs ok nostrādājis un pēc tam būs dažas garas foto lentas. :) A2 nav bijusi tik daudz kur. Bet ir vēl eksplorējamas vietas.Uzkrāvu arī akmeņu krāvumu. Tā līdz pupiem. Beet nokrita tas krāvums. Palika tik garš, cik līdz nākamam "kontrolpunktam". Saulrietu arī uzķēru. Nu nekas, ka nebūšu nopeldējusies šamajā jūrā - vismaz pabradājos, bet pēdīgā laikā nav vairs svelmīgi karsts nemaz, kas nozīmē, ka ūdens varētu būt stindzinoši dzestrs.
Nopirku šokolādes kūku uz atvadu vakariņām, kura tika papildināta ar aveņu mērci un putukrējumu uz karstām pēdām. Otro vakaru pēc kārtas pagatavoju (kopā ar vienu vai otru) vakariņas. A2 priecīga. :)

Bet šī viesošanās iet uz beigām, kaut ilga bija - 6 dienas - ilgākā viesošanās tiktāl. :) Bet ļoti viesmīlīgi abi divi un iepazīstināja diezgan daudz ar Zviedrijā notiekošo. Jauki bija sastapt viņus un arī iepazīt mazliet. :) Katru vakaru dzērāmpa vīnam, bet šodien ppirmo reizi rozē vīns, kas man bija topā. Atkal. Šis bija ļoti baudāms (pārējie man par "asu", par... nezinu... kādi, bet ne gluyji man). Ceru, ka viņiem viss veiksies labi.

Rīt dodos tālāk, apskatīšu arī Gēteborgu pac ceļam, moška pat visu dienu un ar prāmi ceļošu pa nakti, ja vien tas bbūs iespējams. :)
Principā rīt no rīta no salas varētu braukt daži uz darbu Gēteborgā, tomēr tik agri, lai viņus uzķertu, man braukt negribas. 6 jābūt pie prāmja... 4 celties neesmu gatava, kad tikai 2 iešu gulēt. :D
Redzēs - gan jau veiksies ok. :)

PS. deguns sāk atkopties, sāk izskatīties pēc deguna.

PPS. ārā traki gaudo kāds.

PPPS. izrādās, tā ir āmrija, ko redzējām zoodārzā - pēc izskata tāds kā maziņš lācītis, pēc gaitas arī, bet pēc nosaukuma tā kā kaut kas vilkcisks.

Previous Entry  Next Entry