May 2014   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Kä es braucu vizai pieteikties jeb wild, wild Holm. Stock holm

Posted on 2013.07.09 at 01:47
Fīlings:: cheerful
Tags: , , , ,
Jä, Stokolma kä pilseta man patik. Ir dazjadiba, ir, kur aci piesiet, ir sädas tädas interesantas nianses, ir, kur ari foto lecas "piesiet". Vienigi - pec iekshejam sajutäm + cilveki nav "man".

Diena raibumiem izkaisita. Pa lielam - pirmä puse abäm pagäja darisanu ziimee, oträ - aktiva relax ziimee. Säku ar centrälo biblioteku, kura bija tiri iespaidiga. Izdeväs pat izprintet savu pieteikumu. Paldies A par visia lielo chakaresanos ar manas bildes izmeru lidzinäshanu vajadzigajas robezjas pec 3 parametru kriterijiem. Piedeväm to aplikäciju pildiju neskaitämas reizes, ka no galvas gandriz visu zinäju.

Bet varat par mani ierekt... Jau celjä, autobusä no rita... atchohnijos - ka pasi tachu njemu ärä, bet atpakalj neieliku?? Tä!! sarunäju ar shoferi, kur man käpt ärä un pec tam - iekshä un tik lecu ärä. Kur, savukärt, acumirkligi sapratu, ka pase tomer ir pie manis. :D Neko darit - gaidiju näkamo busu. Varbut tas mani no kaut ka pasargaja? Bet täläk viss noriteja kä liftä (A. izteiciens) jeb kä pa diegu. Uzreiz näca metro un paspeju kaut kä noorienteties atrast vajadzigo metro un ielekt pikstoshäs durvis. Abas reizes.

Neskatoties uz dazjam ne visai labäm ziimeem, ar viizu viss noriteja tiktal gludi, bet vispär shitas viizu bizness... IR BIZNESA PEEC. Sviests, bet, ko nu par to... Pieteikums ir iesniegts un tagad - notiks, kam jänotiek. Operators teica, ka nemaniija pietiekumä nekädas problemas - atliek gaidit. Airbaltic akcijas atlaidi neizmantoju, bet nekas liels tas nebija.

Ziimiigi, izvairoties no skaljas ielas telefona sarunai, atskärtu, ka nejaushi iegäju tieshi grämatnicä, citädi butu aizmirsusi märkjeri nopirkt. Bet kempinga pakläjinju nepirku pat, ja nejaushi uzgäju kempinga lietu veikalinju.

Vispär Stokholmä daudz ko redzet un parädäs velme pabuut veel. Tomer ir apsolits /citai/ A. (teiksim - A2), ka ciereshu 2dien un vinja ash darba laiku pakärtoja man mazliet.

Nja, izskatäs, ka Zviedrijä daudz värdu uz A ap mani, ieskaitot mani pashu.

Dabuuju kä suveniru ari edamkaroti no A. Jo aizmirsu mäjäs. Paldies vinjai velreiz.
Incigi, ka mp3 pleijeri ari atstaju nejaushi, bet austinjas atradu S-holmä.

Pec vizas aizbraucu pie A mäjäs, paedäm vinjas garäshigo radosho kulinäriju ar risiem galvenajä lomä un veiksmigi dabuujushas kaiminja A3 sab-trans meneshbiljeti, brivas braucam uz pilsetu pastaigät pa salu. T.sk., ar kugjiti.

Visai koloriti. S-holmä ir teju visi iespejamie transporta veidi, iznjemot trolejbusu. Shodien iemegjinäju shkjeersbäniiti kä A to nosaukusi. Lunaparks uz salas, salas tramvajs, fotsesija shuupolees pie saulrieta. Saulrieta fotosesija, skulpturas, princis, parks, udenji, biezo jahtu piestätne, jänjogas pa celjam ieammäjäm, ieverteejäm gaisa balonus saulrieta fonä, redzeju S-holmu no citiem skatu lenjkjiem, priecäjämies, ka pilsetä nebija täds veejsh kä no rita piemäjas rajonä, magnetafons kä soma plecä, runu mutulji ("melnä kontinenta" rajonä (kä A. to nosauca)), zakjishi un stirnas pilsetas pljavä un vel daudz kas.

Un vakarä atkal skatijäm bildes un priecäjämies, kaut pievakaree nav tik kvalitativas tapushas, bet dazjas tomer ir forshas. Un dizdras.

Säku jau makjenit ielauzties zviedru valodä, vismaz tä, käa A. man to pasniedz. Tä ir vel lidzigäka väacu valodai, kä domäju. Bet lidz saprashanai, protams, talu. Un neinterese man gluzji shi valoda, cilveki un zeme kä täda.

Ja turpinasies tik daudz bildeeshanas, tad ar visäm manäm fleshkäm nepietiks. :D
Un shis ir tikai celjouma säkums.

Riit jägatavojas doties stopot stiivos un sleegtos zviedrus. Vairäk gan ceru uz ärzemniekiem.

Comments:


Veiksmīgs sprakšķis [info]sursurs at 2013-07-09 07:06 (Link)
Varbūt kāds uzraksts līdz stopēšanā? Tad vismaz atkrīt neizpratnes pilnie wtf skatieni no šoferiem valstīs, kurās stopo nu gandrīz neviens.. Katrā ziņā kkā pamanījusi esmu, ka ar uzrakstiem vieglāk (protams, ja vien nestāv, piemēram ārpus Rīgas ar uzrakstu "Atēnas" :D).
magnesia
Veiksmīgs sprakšķis [info]magnesia at 2013-07-09 09:09 (Link)
Ja, paldies, taisishu. Tapec man to markjeri vajadzeja. Kartoninjus ari A. iedeva. Vienigi - ir dilemma - labäk rakstit tuväku pilsetu nosaukumus vai uzreiz Gäteborgu? Var but dazjadi shoferi.
Veiksmīgs sprakšķis [info]sursurs at 2013-07-09 11:13 (Link)
es rakstītu tālāko - parasti tomēr apstājas arī tādi, kas brauc kaut uz to pusi. Ar tuvāko var sanākt, ka cilvēks brauc pa bāni garām tai pilsētai un domā, ka Tev tur vajadzēs iekšā, tāpēc nestājas.. :?
Previous Entry  Next Entry