Mirkļu konservācija - Domas [entries|archive|friends|userinfo]
Saprāta balss

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Domas [14. Dec 2004|19:33]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Sajūtas |noguris]
[Skaņas |Latvijas Radio - Ziņas]

Shodien viss skjiet tik taalu no manis - tik izmociits un nekam nevajadziigs. nedaudz kaitina, ka autobuss jaagaida pus stundu, ierasto 13 minuushu vietaa; mazliet vairaak kaitina tas, ka pasniedzeeja nau atrodama ierastaa auditorijaa; veel vairaak kaitina, ka uz kursa darba aizstaaveeshanu jaagaida 2 stundas; un visbeidzot totaalaako neizpratni izraisa pardomas par to, kuru pie vella pish tas ar kaadaam tiesiibaam, un vai vispaar, Turcija iestaasies ES.

vot taa ir - pierod pie laba gariigaa un taa, ka viss ir forshu un tad peexnji... bladaac :/

un nobeigumaa secinaajums - kas mani nenogalina tikai padara mani niknaaku :) arii no lielaakiem suudiem esmu ticis laukaa baltos cimdinjos, gan jau arii veel no lielaakiem naaxies, so ne pirmaa ne peedeejaa reize :)

UPD: blje, vemt gribaas no sava pozitiivisma
LinkPiebilst

Comments:
[User Picture]
From:[info]asaa
Date:14. Decembris 2004 - 20:19
(Link)
kadel gan Turcija nevaretu iestaties ES???
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:14. Decembris 2004 - 20:40
(Link)
ai, vinjiem tur visaadas probleemas ar demokraatiju un Turcija jau iisti nemaz eiropaa neatrodas un vispaar - ES baidaas no islama ekspansijas un turku migraacijas. vaardu sakot - es arii buutu pret, ja domaatu par ES naakotni. bet taa kaa man shi politiski-ekonomiskaa formaacija ne paaraak ieper, tad jo aatraak taa sabruks, jo labaak
[User Picture]
From:[info]asaa
Date:14. Decembris 2004 - 21:09
(Link)
ne, ne, ne!!! ES mums vajag, ta nevar ta vnk sabrukt!
Turcijas demokratijai palidzibu var sniegt ES, tas ir svarigi, jo pasiem jau bus gruti, vajag tautu pabiedet..
baidisanas no islamisma ir diskriminacija! islams nav ne ar ko sliktaks/labaks par kristietibu, daoismu, budismu utt. (tapat ar turkiem.)
nu ja, vini nav Eiropa.....
[User Picture]
From:[info]heartstripper
Date:15. Decembris 2004 - 12:13
(Link)
islams neiederas Eiropas kultuuraa.. piem., vinjiem ir sauklis - zobs pret zobu, viss jaatriebj, patriarhaats, daudzsieviibas, alkoholu vispaar nedzer, bet zaali ar uzviju piipee un vel nez kas.. tas ir vienkarshi smiekligi - turcija un Eiropaa!
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:15. Decembris 2004 - 15:17
(Link)
man skjiet zobs pret zobu ir no vecaas deriibas nevis no koraana (cik nu es vispar no religjijas sajeedzu). bet vispaa ja es buutu ticiigs, laikam buutu musulmanis - ja neskaita to, ka smigot nedriixt - viss paareejais rulz, jo seviskji daudzsieviiba :D padomaa, cik mums latvijaa maz viirieshu - ieviesham daudzsieviibu un probleema atrisinaata :)
[User Picture]
From:[info]asaa
Date:15. Decembris 2004 - 16:59
(Link)
tad jau redzesim ka viss izvertisies. tacu iebildisu - islams ir dzivesveids. dzive, kadu dzivo daudz, daudz cilveku.. nevienam nav nekadas tiesibas vinus pazemot, apsaukat vai vinus ienist tikai del religijas. varbut, ka vini doma, ka mes esam divaini, ja virietim ir viena sieva, vins dzer, ir maigs un miermiligs... vini nav ne ar ko sliktaki par mums.
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:16. Decembris 2004 - 00:32
(Link)
tikpat labi arii kristietiiba ir dziivesveids, logjiski, ka religjija uzliek savus shablonus un pakljaaviigaakajiem tas kljuust par dziivesveidu, mentalitaati un domaashanu. un katram ir tiesiibas apsaukaat, ieniist un pazemot cilveekus da jebkaadu apsveerumu deelj, tikai jaareekjinaas, ka to pashu var arii dabuut pretii :)
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:15. Decembris 2004 - 15:15
(Link)
vot tu man paskaidro kam mums vajag ES? ok, dotajos apstaakljos vajag - tjipo noslauksim no vinjiem naudu, buusim bik taalaak no krievijas ietekmes, bet turpmaak - peec 20 gadiem neredzu tam absoluuti nekaaud jeegu. kaut gan tad mosh man buus citas domas. un par to demokraatiju turcijaa... nu lai tak vinji dziivo kaa vinjiem labaak patiik - stulbie eiropieshi izdomaa savu demokraatiju un nu tagad nesiisies kaarteejaa krusta karaa moriem raadiit pareizo dziivesveidu. austrumniekiem ir savs dziives veids, rietumniekiem savs - neredzu jeegas visu unificeet un meeriit peec vienas meerauklas, tas nekad ne pie kaa laba nau novedis. par islama diskriminaaciju vispaar neizteixos, skaidrs, ka kristiigajai bazniicai eiropaa ir liela ietekme un nevienam nepatiik, ka sveshs suns iet vinja daarzinjaa churaat.
[User Picture]
From:[info]asaa
Date:15. Decembris 2004 - 17:07
(Link)
vel ES mums vajag, lai kads neizdoma sakt ar mums karu, zinadami, ka esam maza, vaja valstina. mums ir stipra aizmugure, bet, protams, politika ari ES ir netira.. mums iecelosanai uz daudzam valstim nav vajadzigas vizas, Meksika ari mums atlava brivak iecelot bez garajam rindam, tiraks gaiss darba tirgu... savas prieksrocibas jau mums ir ;))) ja, citu domu uzspiesanu es pilnigi neatbalstu - katrs dara un doma, ka velas! un ta kristigas baznicas ietekme jebkura bridi var sakt supoties... nekas nav muzigs. un katram sunim vajag curat, kad ir kritiskais bridis, uzaug bieza ada un tad jau vienlaga - kristigas baznicas darzina vai pie mukiem. ;)
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:16. Decembris 2004 - 00:30
(Link)
karu, phe! shaubos, ka ES baigi no kara muus pasargaas, driizaak jau onkulis NATO ar lielo amiishu baksi vareetu steigties paliigaa, bet kameer atskries - te jau tikai kodolziema buus iestaajusies. un politikas jebkur nau paaraak tiira padariishanas - ne pie mums, ne ES nedz arii kur citur. un ja godiigi, man ir dzilji zem nabas cik lielaa rindaa man jaastaav lai tiktu Mexikaa, taapat tur tikai viena laba lieta ir - tequilla :D un runajot par darba tirgu - nau jau taalu piemeers jaameklee - taa pati Laval & Co lieta - muuseejie nevar pat ar Zviedriem tikt galaa un ES pat ausi nekustina shajaa lietaa, kur nu veel ar ko smagaaku. ufffffff, nu savu niknumu par ES es izspljaavu :D vispaar jau taa viena no manaam miiljaakajaam teemaam :D pat mans politologjijas pasniedzeejs - visai ietureets un cieniijams cilveeks reiz lekcijaa diskuteejot ar mani par sho teemu saaka necenzeeti lamaaties (jaa, blje, es ar to lepojos :D)
un kristiigaa bazniica taapeec jau churaa bixees, ka taa ietekme saak shuupoties un liekus satricinaajumus vinjai nevajag. shodien bija interesanta intervija ar Latvijaa dziivojoshajiem turkiem, arii vinji uzskata, ka ne ES Turcijai, ne Turcija ES nau vajadziigi.
[User Picture]
From:[info]asaa
Date:16. Decembris 2004 - 17:18
(Link)
Mexika ne tikai tekila, tur ari skaistas majas, daba... man jau baigi patik, gribu aizbraukt ;)
ja godigi - kristigas baznicas era ir beigusies, man personigi vina... khhmm... labak neteiksu, lai neaizskartu kadu, piem. DB..
sorry, man galva pilna, bet zinu, ka tulit ko izdomasu ka atsist atpakal tavu tekstu! ;))))) gluzi tomer nepiekritu.
hmmm... diskutants tu labs! ;)
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:16. Decembris 2004 - 18:07
(Link)
labs? NEE - lielisks :D!
[User Picture]
From:[info]heartstripper
Date:15. Decembris 2004 - 12:14
(Link)
man shis ir ljoti paziistamas sajutas! :)
pozitiivisms lidz riebumam! tipa - gan jau viss bus labi, blablabla.. stulbums gatavais! pashai krit uz nerviem - nu kur es tik laba esmu gadijusies!
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:16. Decembris 2004 - 00:20
(Link)
un pac smiekliigaakais ir tas, ka beigaas viss tieshaam nokaartojas - taapat kaa shoreiz :D
[User Picture]
From:[info]heartstripper
Date:16. Decembris 2004 - 12:59
(Link)
nu re, cik feini! :)))
[User Picture]
From:[info]liberty
Date:18. Decembris 2004 - 19:42
(Link)
riit PL!!!!