Mīļās muļķībiņas - Legend of the Seeker

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Ierakstīt jaunumus
Komentu Liste
Manējie
Kopienas
Sindicētie
TAGI
Labot pēdējos ierakstus
Iestatījumi

Februāris 25., 2009


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
02:01 - Legend of the Seeker
Vai tas nav drusku plaģiāts? ;D
Kaut kā baigi Potera sāgu šitais storijs atgādina 8)))))

Bet nu smuki, forši jau! Drusku citādāks Roulingas darba interpretējums

(3 teica | saki)

Comments:


[User Picture]
From:[info]shyzo
Date:25. Februāris 2009 - 10:06
(Link)
Tas ir Terry Goodkind darba interpretējums! Un Wizard's First Rule bija pirms Harry Potter and the Philosopher's Stone. :D

Tāda tipa story line's parasti ir atrodams fantasy book'os.

JK grāmatās vispār baigi var just iespaidus no dažādām citiem darbiem. Man, piemēram, pašas beigas likās baigi, baigi tādas, num, kā latviešu pasakās parasti ir! Ir sliktais burvis, kurš nodrošinājies ar nemirstību, viņa dzīvība sadalīta dažādās vietās. Tad, nu, protagonists skaida apkārt un nīcina ārā tos dzīvības uzturētājus = horcrux; paralēli ir arī tie deathly hallows, arī baigi atgādina tautas pasakas. :)
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:25. Februāris 2009 - 11:51
(Link)
Ahā.... Nu okeeeeej... 8))) Tātad Roulinga pati tā palaidniece!
Tie kopīgie "saucēji" jau fantastiski - i Poteram, i šitajam savs nosaukums "Seeker", tikai katrs savā kontekstā, abus bērnībā burvis glābis no ļaundariem, prom vedis, abiem gudra meiča izpalīdz un bārdains burvis, utt., utt.
Skatīties var, bet man kaitina šitās mūžīgās līdzības visur ar visu. Tāpēc man tik ļoti patika His Dark Materials, jo tur varēju mierīgi lasīt, nebaidoties, ka visu jau uzminēšu, kas tur būs - tādas grāmatas man patīk.

Jā, un par to Potersāgu - JKR pati arī saka, ka izmanto visādus citu stāstu, mītu, leģendu elementus. Un vispār jau prasmīgi savieto. Tā, ka liekas, ka viss ir oriģināls 8)))

Savulaik dienām, mēnešiem, gadiem urķējos Mugglenet.com, lasīdama visos tos Editorials, kur fani analizēja visādas teorijas, kas ir kas, un kas būs tālāk, kā viss beigsies utt. Baigi patikās. Tā bij lasāmviela ilgajam gaidīšanas laikam starp atlikušajām Potergrāmatām
[User Picture]
From:[info]shyzo
Date:25. Februāris 2009 - 12:42
(Link)
Man šķiet kaut ko pavisam orģinālu ir nenormāli grūti atrast/uzrakstīt. Tie principi jau saglabājas, jo pārsvarā tāda tipa stāsti ir par cīņu starp labo/ļauno, izredzēto, prophecy utt.
Noteikti izlasi Jūrzemes sēriju. Nebija tā "kaut kas tāds jau ir lasīts" sajūta. :)

JK vispār baigi bieži pārmet plaģiātismu.

Man mīļākās grāmatas, neskaitot fantasy & sci-fi, ir tādas Dan Brown tipa, kurās reāli vēsturiski fakti saplūst ar autora izdomu tik labi, ka neredz robežu.

Es tagad lasu fanficions - fanu radītus stāstus Potersāgas vidē. Daži ir pat labāki par orģinālu. Visādi alternative universe, draco labs, kā Harija vecāki sagāja kopā utt. Baigi forši.

> Go to Top
Sviesta Ciba