Mīļās muļķībiņas - Ādamukam 11 mēneši

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Ierakstīt jaunumus
Komentu Liste
Manējie
Kopienas
Sindicētie
TAGI
Labot pēdējos ierakstus
Iestatījumi

Februāris 18., 2008


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
12:19 - Ādamukam 11 mēneši

(5 teica | saki)

Comments:


[User Picture]
From:[info]heartstripper
Date:19. Februāris 2008 - 01:11
(Link)
Vaiii, es tik Tev silti ieteiktu neklausīties daudz, ko Mežale par ēšanu runā, viņa taču nav pediatrs.. Kāds piens! Līdz 2-3 gadi vispār pediatri to neiesaka, kur nu dzert tādu..
Ai, viņa vispār tik daudz visu ko ir galīgi garām teikusi, ārstējusi! :0
Mans rītā un vakarā dabūn putru + piena maisījumu, krūzi. Vismaz vitamīni. Putras taisu reizi dienā divās no gatavajām, bet tad arī vāru uz ūdens auzas, kviešus, kukurūzu etc., ko vien var veikalā dabūt.
Gaļu nevaig katru dienu. Pietiek ar 3-4 reizēm nedēļā. Pēc gada vecuma vai ātrāk varēsi sākt zivtiņu..
Jā, grauzt ir super labi, tas vaidzīgs zobiem, smaganām, kāds cepumiņš, kāds kārumiņš reizi dienā, lai takš tiek! I pašsajūta uzlabojas ;))

Sāli.. Domā - vajag? Pat pieaugušajiem, jebkuram saka, ka tas nav labi, tas ļoti subjektīvi, bet piekrītu tam, ka sāls galīgi nav vaidzīgs, cik vaig, tāpat produktos atrodas.. Nelietoju tādu vispār. Sīpols, ķiploks, gatavās garšvielas bez sāls..

Nu, tas viss ļoti subjektīvi, par to ēšanu, kādi kurā ģimenē paradumi.. Glavenais klausies savu iekšējo balsi, būs viss lieliski! ;)
Tu jau vispār esi un būsi superīgā mamma!!!
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:19. Februāris 2008 - 13:08
(Link)
Uf, tad laikam jāturpina to drausmīg dārgo maisījumu pirkt... Šodien pēdējo porciju izbēru, biju domājusi nākošajai putrai pielikt parasto pienu... Bet sabaidīji mani, nedarīšu tomēr tā...
Man jau arī liekas, ka, lai nu kas, bet vismaz ar piena porciju viņam tiek zināma deva vajadzīgo vielu un vitamīnu...

Bet, ja gaļu tik reti, ko citu lai dod tajās citās dienās? Plikus kartupeļus ar burkāniem vai plikus griķus...? :/ Es īsti nezinu. Man tas liekas par maz... Pati sev taisu salātus ar krējumu pie šitādām piedevām, bet ko mazajam dot? :D

Un kā ir ar to eļļu? Man iepriekšējā daktere kaut ko stāstīja, ka ap gadu jādod tējkarote eļļas dienā, pie putras vai kaut kā cita. Vajagot... Bet atkal īsti nezinu. Kā Tu darīj?
[User Picture]
From:[info]heartstripper
Date:19. Februāris 2008 - 14:50
(Link)
Beidz, tās tikai manas pārdomas ;)) jo uzskatu, ka galvenais ir pārtikas kvalitāte, bet, kā zināms, ar tiem piena produktiem, da i ar visu pārējo ir, kā ir, baigi jāskatās, no kures dobes nācis un kāds kam sastāvs..
Ir jau mammas, kas taisa piena putras, un it kā viss ok :)
Es gan kaut kā negribu riskēt, īpaši tagad, kad ziema, ar tiem dabīgajiem vitamīnu avotiem ir, kā ir, dodu maksimāli eko produktus un daļēji arī gatavos maisījumus, kā jau teicu, gan pienu, gan reizēm arī putru. Vismaz sirds mierīgāka, zinot, ka ir kādi vitamīni bērnam nonākuši vēderā :)
Patiesībā maisījums, manuprāt, sanāk pat lētāk, nekā ja katru otro dienu pirktu pienu - 6ls paka uz apmēram 15 dienām.
Nu jā, tā saka, ka nevaig gaļu katru dienu, ir jau iespējas variēt, uztaisa riktīgu dārzeņu sautējumu vai zupu, var kādu labu zivtiņu mēģināt, Tev jau puika liels :) Var kādus makaronus ar tomātiņiem [bez mizas labāk, ja nav zināms, no kurienes nākuši], ļauj tik vaļu fantāzijai ;)
Eļļu?! :o Pirmā dzirdēšana.. Priekš kam eļļu? Es vēl saprastu, ja zivju eļļu. Mums pediatrs vispār teica - ja bērns vesels, nevaig nekādus D vitamīnus vai zivju eļļas :)
Vienu brīdi smērēju sviestiņu uz maizītes, nedaudz pie kartupeļu biezeņa pielieku.
Kad man sakrājās labi daudz jautājumu, gāju pie pediatra. Dārgi gan, bet ir tā vērts! Pediatrs tomēr paliek pediatrs.. Visu apskata, nomēra, izpēta, atbild uz visiem jautājumiem..
Bet tās tikai manas subjektīvās domas, Tev jau pašai jāskatās, kā jūti un kā vēlies darīt Tu! :))

> Go to Top
Sviesta Ciba