Mīļās muļķībiņas - Rudens/Gudras lietas

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Ierakstīt jaunumus
Komentu Liste
Manējie
Kopienas
Sindicētie
TAGI
Labot pēdējos ierakstus
Iestatījumi

Augusts 3., 2006


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
13:37 - Rudens/Gudras lietas
Man vislabāk tomēr no visiem gadalaikiem patīk rudens. Runā, ka rudenī daba dodas čučēt, viss dzeltē un birst, bet manī katru rudeni kaut kas atmostas.

Kaut kas, kas bijis aizmidzis kopš pavasara. Nepatīk man karstums, nepatīk man bezdarbība, kas rodas, kad nezinu, ko gribu darīt ar visu brīvo, skaisto, murgaini karsto laiku, un kad visi draugi, radi un paziņas pa lielākajai daļai ir kaut kur aizkūlušies, vai vienkārši ir aizņemti ar vasaras izklaidēm. Kaut kur svīst.

Ziemā cilvēki vairāk kopojas siltās, omulīgās telpās, kur svin dažādus kopīgos rudens un ziemas svētkus, risina jaukas sarunas, turas koā, lai ir siltāk, kad ir šausmīgi auksts. Attiecības uzlabojas. Vismaz man tā liekas, visu iepriekšminēto apstākļu dēļ.

Ziemā atsākas teātru (piemēram, impro teātru ;) ) sezonas, visādi pulciņi, aktivitātes, ko cilvēki dara kopā. Un ne tikai telpās! Snovbords, kamaniņas, slēpošana, slidošana iekš Lido! ;D Viskaut kas ir. Man pat liekas, ka ziemā daudz vairāk ir ko darīt, nekā vasarā.


Rudens ir ziemas priekšgājējs, priekšvēstnesis, sagatavotājs, periods, kurā sagatavoties ziemai un pabaudīt vēl bikiņ siltumu, bet vairs nav jāsvīst un jāmokas ar sliktām dūšām no karstuma dūriemiem.

Man ir speciāla mūzika, ko klausos katru rudeni nezin cik gadus jau, un kas man rosina tās īpašās sajūtas, staigājot pa zemē sabirušām lapām tikko pēc lietus, dārzā pa sakritušiem āboliem, skatoties saules caurspīdētiem krāsainiem kokiem, smaržot visas krāšņās rudens puķes, vilkt spilgus, krāsainus mētelīšus kā kļavu lapas, nokrāsot vēl matus sarkanus... Just tuvojamies Ziemassvētkus....

Lietus? Nu un!
Nav jau kakas no gaisa, bet ūdens.
Vai kaut kas var salīdzināties ar labsajūtu, novelkot slapjus zābakus un ielienot siltās, sausās čībās un iedzert smaržīgu tēju? 8) Un vispār - vajag vilkt ūdensizturīgus apavus. Un pabradāt pa peļķēm! ;D


Slimošana no visiem rudens baciļiem un saaukstēšanās?
Vajag sapotēties laicīgi pret visu bīsamo un nejauko, lietot vitamīnus, nostiprināt imūnsistēmu, un ne nieka nebūs jāslimo!! Viss ir no paša atkarīgs! Pagājšziem laikam vispār ne nieka nesaslimu, jo biju kārtīgi gatavojusies neslimot. Jo vēl pirms tam biju traki slimojusi visu rudeni un ziemu iepriekšējo. Ir vērts turēties veselam, un nekādu negatīvu emociju pret ziemu!

Aukstums?
Saģērbties silti un omulīgi, un nebūt kaut kādam modes upurim, velkot pusgarus mētelīšus, mini svārciņus un topiņus plikiem vēderiem pašā aukstumā. Nav vērts, un tas tikpat nesaderīgi ziemā izskatās, kā vasarā mēteli vilkt. Karoč, šito morāli es I kursam nolasīšu ;D
Ziemas drēbes var dabūt, māju var izkurināt, vajag tikai darboties un sevi apgādāt.

Gribu ziemu.

Gaidu rudeni...!
Mūzika: The Corrs
Tags:

(1 teica | saki)

Comments:


[User Picture]
From:[info]ljaunumz
Date:3. Augusts 2006 - 23:21
(Link)
Man gan rudens liekas vissliktaakais gadalaiks. Tas ir taads tumsh un druums laiks, kas itkaa liecina par kautkaadaam beigaam (ziema ir kaa jauns saakums vairaak) un tad paliek taa kaa starp skumji un nedaudz zheel ka ir beidzies shis gads un vasara. Un vinsh liek atcereeties par lietaam kas nav paspeetas ;)

Un ljoti nepiekriitu, ka vasaraa nav ko dariit. Taa varbuut no pilseetas akmens skatpunkta ir, bet vasaraa ir jaabuus prom no turienes un daraamais atradiisies daudz un dikti. Rudens + Ziema ir pilseetas meeneshi, tas gan.

> Go to Top
Sviesta Ciba