lmr

[info]ebeh @ 10:25: Ja Tev vēl jātaisa dondodontija iesaku pieteikties stomatoloģijas institūtā pie studentiem. Viņiem mājaslapā ir telefons. Es tur uztaisīju kanālus vismaz diviem zobiem un neatceros precīzi, bet vairāk par 70-80 eiro nesamaksāju kopā - tik, cik par materiāliem. Citas lietas viņi tur arī var salabot, ja tikai tas atbilst programmai. Es tur pie vienas meitenes gāju kādu pusotru gadu, viņa pat higēnu vienreiz man uztaisīja.Viņi tur visu dara lēnāk, es pat citreiz aizmigu, kad bija agri no rīta jānāk (jāpielāgojas viņu nodarbību laikiem), bet katru soli pieskata pasniedzēji - profesionāli zobārsti, tāpēc es vismaz uzticos.
Es arī pirmajā reizē nesapratu, kas tur notiek. Nu, arī tagad, protams, nesaprotu. Tās skrūves, ko tur skrūvē. Un ka viņi ierobežo to zobu, uztaisot kā tādu mini operāciju zāli. Man atļāva nofotogrāfēt sevi, vismaz ir bildes, kurās var redzēt aptuveni situāciju. Neko jau nevar just, bet pēc lasītā viņi tur tīra ārā “pulp” - tas sanāk, ka tā tiešām ir kā tāda mini operācija, kurā kasa ārā kaut kādu sapuvušu gaļu. Un tad viņi tur līmē iekšā tādas sīciņas, sīciņas skaidiņas, ar ko aizpilda zobu.
Bet trakākais, ka es tikai pēc tam, kad vairākus zobus uztaisīju, izlasīju internetā, ka endodontija vispār ir nedaudz apšaubīta prakse. Bet nu labi, viss jau tiek apšaubīts mūsdienās. Lieta tāda, ka, kad viņi visu slikto izņem no zoba ārā, viņi to sterilizē un tad noslēdz. Tur teorētiski vajadzētu būt sterilai videi. Bet izrādās, ka paši zobi pēc uzbūves ir poraini, un tur iekšā ir pavisam maziņi, ļoti gari poru ceļi, kuros nemaz nevar iekļūt un pilnībā izsterilizēt. Tāpēc ir atsevišķi zobārsti, kas iesaka vienk izraut tos zobus. Man, piemēram, neviens nebija pastāstījis, cik nopietna vispār šitāda operācija ir.

Reply

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Powered by Sviesta Ciba