lmr

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
09:31: vakar no rīta īgns sēdēju virtuvē, lipināju no vārītas olas nost čaumalu. virtuvē ienāca vecmamma, apsēdās pie galda un sāka ēst, sāka arī slimībā kratīties krēslā, tas čīkstēja, viņas drebošā roka uz galda virsmas lika tam trīcēt, un tad virtuvē iesoļoja roksana, apgūlās uz grīdas un vienkārši skaļi elsoja no karstuma un vecuma. un čaumaliņa no olas nāca nost tikai maziem gabaliņiem, paildzinot manas sīkās, stulbās mokas. man riebjas, ka ausis nevar aizvērt, ka tās vecuma un slimību skaņas uzbrūk tik monotoni un ritmiski kā pulksteņa tikšķi, un ola mani ir piesējusi pie galda to visu klausīties - drebuļu, elsu un čīkstu orķestri. un tad es sevi garīgi iepļaukāju par to, ka nespēju noklausīties tajā, kas atspoguļo tikai mazu daļiņu no tā, kas citiem ir jāpiedzīvo, ka es spēju dzirdēt esmu atļāvies uztvert kā mokas, jo sēdēju es tur jauns un vesels, nedrebot un neelsojot, fiziski jūtoties vislabāk no visām virtuvē esošajām radībām.

vakar vakarā braucām ar riteņiem. draudziņi man pastāstīja, ka pirms divām nedēļām ceļazīmē, kas norāda, ka pa labi pēc dažiem metriem būs veikals "top!", esot pakāries vīrietis. gribējis kārties kopā ar draudzeni, bet draudzene pēdējā brīdī nomīzusi, neesot pakārusies. esot iznākuši ārā no spēļu zāles, gan jau pazaudējuši visu naudu, un gājuši kārties. vispār jau šausmīgi, bet vakar tā smējos. top!

vēlāk vakarā zvanīja vecmamma. kur tu esi? centrā? ak mans dievs!!! ārā tumšs paliek! brauc mājās! es nevaru pagulēt! nu brauc gan labāk mājās! esi uzmanīgs! brauc mājās! gaidu mājās! ir ļoti tumšs!
nu pizģets! es biju desmit minūšu attālumā no mājām, man jābrauc pa vienu garu, izgaismotu velo celiņu, kas uzbūvēts uz trotuāra. bet viņas galvā es jau guļu grāvī beigts, mani nospēris zibens no skaidrām debesīm, es esmu nodurts, nosists, notriekts. it kā mēs būtu tie trakie, nevis viņa. it kā ārpus mājas valdītu absolūta anarhija un notiktu tikai un vienīgi sliktas lietas. viņa ir kā kendra, kas sētā rej uz visiem garāmgājējiem, bet pie siksniņas ārpus sētas lien pieplakusi gar zemi, nobijusies no pilnīgi visa.

Mūzika: aphex twin - fingerbib

Comments

[User Picture]
From:[info]neetiski
Date:1. Augusts 2017 - 15:18
(Link)
Cik mīļas tās rūpes.



(Tauta pieprasa kādu ierakstu par Dāvi!)
Powered by Sviesta Ciba