chatsurmatable - īss ieraksts par zemapziņu. [entries|archive|friends|userinfo]
lilja_brik

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

īss ieraksts par zemapziņu. [Mar. 19th, 2020|01:10 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
mani nesmīdina joki par freudian slip, jo neuzskatu, ka zemapziņai ir sakars ar valodu. freudian slip var gadīties, ja ir domas un vēlmes, ko tu SLĒP sabiedrībai, bet pats zini, un tā nav zemapziņa.
tas, kā izpaužas zemapziņa, varētu būt daudz nepatīkamāk. jo, pirmkārt, tā ir lieta, ko par mums zina daudzi, izņemot mūs pašus (sākotnēji). tas izpaužas stājā, gaitā, kustību kvalitātē, tikos un "stimos" (iemācījos jaunu vārdu autistu kopienās).
tas, kurš vienmēr ir kontaktā ar zemapziņu, ir ķermenis. tāpēc strādāt ar ķermeni ir nenormāli svarīgi. nevis lai sasniegtu kaut kādu formu vai tml., bet vienkārši lai sevi iepazītu un dziedinātu. klasiskās formas ir kustību terapija vai autentiskā kustība, bet, manuprāt, der jebkurš sporta veids. tādi sporta veidi, kur ir kaut kādi objektīvi kvalitātes rādītāji, tos der bieži mainīt, jo, sasniedzot kaut kādu tehnisku formu, prāts aiziet autopilotā un tu spēj atzīstami izpildīt šo formu, bet viņam tev pašam vairs neko nestāsta.
linkpost comment

Comments:
From:[info]marina_
Date:March 19th, 2020 - 02:10 pm
(Link)
arī regulāra meditācijas prakse palīdz zemapziņai ieslīdēt apziņā
[User Picture]
From:[info]lilja_brik
Date:March 19th, 2020 - 03:56 pm
(Link)
To es vēl nezinu, jo es meditàciju jūtu kà vnk sēdēšanu iekšā zemapzińā. Sakari starp abàm šīm pasaulēm ir mistērija. Tikko izmēginàju tādu psych-K Metodi kur stràdā ar kermeni un zemapzinju, loti interesanti.
From:[info]marina_
Date:March 19th, 2020 - 05:44 pm
(Link)
jā, tieši tā! manā pieredzē meditācija un ķermeņa terapija tā arī strādā - kā mistērija. tikai jāuzticās un “jāpadodas praksei”, un tad tur viss kārtojas pats no sevis - kaut kas dzēšas, kaut kas pārkārtojas no z-apziņas un apziņu un tad ar to ir vieglāk dīlot.
[User Picture]
From:[info]kochka
Date:March 19th, 2020 - 03:09 pm
(Link)
Kas ir tiki un stimi?
[User Picture]
From:[info]lilja_brik
Date:March 19th, 2020 - 03:57 pm
(Link)
Google nervous tics un stimming