chatsurmatable - [entries|archive|friends|userinfo]
lilja_brik

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Sep. 23rd, 2019|10:02 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
From:(Anonymous)
Date:September 23rd, 2019 - 04:54 pm
(Link)
Kaut kur bija tomēr norādīts – lai arī monogāmija ir ļoti nesens ieviesums un cilvēkam ne vienmēr nāk viegli, tai ir daudz benefitu, kuru priekšā ir vērts arī pacensties. Cilvēkam ir daudz instinktu, piemēram, instinkts nogalināt. Es zinu, ka šīs lietas nav salīdzināmas, bet "cilvēks ir ieprogrammēts tā darīt" ne vienmēr ir attaisnojums, lai kādu cilvēcisko paradumu institucionalizētu. Un centieni piekopt poligāmiju (es nezinu, kā šeit aizvilka no poliamorijas uz poligāmiju, bet okej) ļoti daudziem beidzas ar sāpēm uz neizpratni, jo kā var tā būt, ka ķermenis grib daudzus, bet sirsniņai sāp, ja redzi partneri darām to pašu. Un tad izrādās, ka mēs neesam tikai mūsu ķermenis, un prāts grib kaut kādu dziļāku intimitāti, kuru bieži vien nodrošina padziļinātu un unikālu fizisku un garīgu attiecību veidošana ar vienu cilvēku, pārējiem atstājot pārējo.
[User Picture]
From:[info]lilja_brik
Date:September 23rd, 2019 - 05:04 pm
(Link)
es visam piekrītu, un tas joprojām iet kopā ar seksa neglorificēšanu kā svarīgāko intimitātes/ uzticības/ stabilitātes garantiju. un poliamorija sevī ietver gan monogāmijas gan aseksualitātes iespēju, kamēr šīs sarunas nosacītais bubulis "monogāmija" smagi tiesā visus, kam seksa ir par daudz vai par maz.
From:(Anonymous)
Date:September 23rd, 2019 - 05:09 pm
(Link)
Tiesātājiem visbiežāk pašiem vienkārši ir kaut kāda nesakritība intīmajā dzīvē starp vēlamo un esošo. Nofiksēšanās uz seksu vispār ir kaut kāda drausmīga mūslaiku tendence (varbūt lai cilvēkus padarītu stulbus, notrulinātu?), nesaprotot, ka reizēm paturēt labam draugam klusumā roku ir simtreiz intīmāk un vērtīgāk par jebkuru pisienu.
[User Picture]
From:[info]french_mime
Date:September 23rd, 2019 - 05:21 pm
(Link)
Man šķiet, ka ultimately katrs pats izvēlas, vai kopt savu attiecību dārzu ar vienu cilvēku visu mūžu or else, I think honesty is the best policy either way.
[User Picture]
From:[info]lilja_brik
Date:September 23rd, 2019 - 07:07 pm
(Link)
nu, kultūras nozīmi nevajag novērtēt par zemu, kas vispār ir "pats", un kurš.