chatsurmatable - [entries|archive|friends|userinfo]
lilja_brik

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jun. 18th, 2021|09:47 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Lidmašīnā rakstot pateicību sarakstu piefiksëju, cik sensori retrīvojās hailaiti: patika iemērkt kāju Daugavā sēžot uz dēła tās vidū, debesu krāsa saulrietam pretējā pusē, pasmaržot darvas ziepes, un ka suns bija priecīgs par to ka atnācu, utt. To ar mani dara vasara škiet nekādas sarežgītākas norises neuztveru.

Tikko izlasīju, ko saka sirdsskaidrais Siluāns, ka žēlastību pazaudējušais neuztver kā pienākas pasaules skaistumu un ne par ko nebrīnās.
linkpost comment

Comments:
From:[info]marina_
Date:June 19th, 2021 - 10:57 am
(Link)
jā, es redzu, ka tā ir dzīve, vasarā tikai viņai vieglāk pie mums piekļūt, jo prāts no karstuma atspringst. Dzīvei ir tādi ļoti vienkārši, bet precīzi pieskārieni, ar ko dziedina un atdzīvina - pieliek cilvēkam pirkstiņu (iemērc kāju Daugavā, pieslēdzies pieneņpūkai uz suņa kažoka, paskaties uz sūnām, satiec draugu, paskaties mēnesī), un sirds atveras, viss plūst. Ka tikai vienmēr būtu tā uzticēšanās
[User Picture]
From:[info]lilja_brik
Date:June 19th, 2021 - 11:43 am
(Link)
bet kas ir interesanti, ka pat bez jebkādiem garīgajiem ceļiem var redzēt, ka bērnībā cilvēki par visu šo pavelkas, tad pa vidu ir tipa pieaugušo dzīve, kad prāts ir stiprs un mēs ticam ka viņam pieder patiesības un kaut kāds pārākums par ķermeni, dabu, utt., un tad vecumā atkal cilvēki sāk par visu pavilkties. Man paziņa Briselē strādā ar mākslas terapijas grupu demences pacientiem, iet kopā uz muzeju utt., un viņa saka, ka viņi apstājas uz katra soļa un par visu brīnās un priecājas - sāk satraukties tikai tad, kad viņiem jārunā par kaut ko, kas nav šeit un tagad, tipa, kad prāts sāk mest augšā, ka viņiem ir kaut kur jābūt un kāds kaut kur gaida, tikai nevar atcerēties, kur, cikos un kas (iespējams, Dievs).
From:[info]marina_
Date:June 19th, 2021 - 12:02 pm
(Link)
jā <3