skaistulis -
linki up
Thursday, August 11th, 2011 11:32 pm
o!
ko dara ar smiltsērkšķu ogām?
vai var konservēt ziemai? :)
i mean, vai tās ir kaut cik ēdamas?

9CommentReply Add to Memories Email this entry to a friend

str
str
Strēlniece
Thursday, August 11th, 2011 11:38 pm

tas ir kkas super!


ReplyThread
str
str
Strēlniece
Thursday, August 11th, 2011 11:41 pm

http://www.dnagardens.com/recipes.htm#SBJelly


ReplyThread Parent
likewise
likewise
seksī boi ex Beivids Dekhems
Thursday, August 11th, 2011 11:58 pm

oo, izklausās burvīgi, kas tas liquid certo tāds? želatīns?
vēl es nesaprotu, kad tās ogas jānovāc, tagad vai?


ReplyThread Parent
str
str
Strēlniece
Friday, August 12th, 2011 12:00 am

man jau liekas ka par agru gan


ReplyThread Parent
str
str
Strēlniece
Friday, August 12th, 2011 12:01 am

Smiltsērkšķus audzē īpaši veselīgu produktu ražošanai, tāpēc ļoti svarīgi ir novākt ogas laikā, kad tajās ir visvairāk fizioloģiski aktīvu vielu. Visvērtīgākās ir vēlu vāktās ogas, tajās ir vairāk dziednieciskās eļļas un tajā šķīstošo vitamīnu. Sula no vēlu vāktām ogām nav tik skāba, tai jāpievieno mazāk cukura. C vitamīna saturs gan ir nedaudz augstāks agri vāktajām ogām. Ja ražu vāc, nogriežot ogas ar visiem zariem, tad jāņem arī vērā, ka vēlu apgrieztie krūmi pavasarī labāk ataug.


ReplyThread Parent
likewise
likewise
seksī boi ex Beivids Dekhems
Friday, August 12th, 2011 12:05 am

thanks, iedvesmojoši!


ReplyThread Parent
saccharomyces
saccharomyces
cukursēne
Friday, August 12th, 2011 02:32 am

smilšērkšķi ir episki!!! ogas ēd tāpat un priecājas par c vitamīnu!


ReplyThread
likewise
likewise
seksī boi ex Beivids Dekhems
Friday, August 12th, 2011 10:17 am

man no aizvēsturiskiem laikiem bija palicis atmiņā, ka tās ir negaršīgas un eļļainas, nē? :)


ReplyThread Parent
saccharomyces
saccharomyces
cukursēne
Saturday, August 13th, 2011 04:26 am

hmm, eļļainas mazliet gan, jā, bet par negaršīgumu, nu, tas jau ir ļoti subjektīvs jautājums, man garšo - skābas ogas ftw


ReplyThread Parent