28 March 2015 @ 01:10 am
 
Lūk, ja kaut kas mani spēj īsā laikā stipri satracināt, tad tie ir cilvēki, kas mani aizgūtnēm mēģina pārliecināt un pārkliegt, cik sūdīgi ir dzīvot Latvijā un cik labi dzīvo kaimiņi, kuri aizbraukuši uz Norvēģiju, Angliju un velnsviņzinkur. Bet, sasodīts, ko tu pats esi darījis, lai tavās paša mājās būtu labāk?! 9-17 darbs pie "ļaunā, skopā priekšnieka" un gaudošana par dzīvi atlikušajā brīvajā laikā, manuprāt, ir nekam nederīga stratēģija, lai kur tu dzīvotu. Īpaši kaitinoši to ir dzirdēt no cilvēkiem, kuriem vajadzētu saprast, ka salīdzinoši viņi dzīvo ārkārtīgi bezbēdīgu dzīvi. Neapstrīdot to, ka Latvijā dzīvot nav viegli, - mannā putra nekrīt no gaisa nekur pasaulē! Visur valdības zog, visur cilvēkiem kaut kā trūkst - visbiežāk diemžēl smadzeņu.
 
 
( Post a new comment )
[info]iguaana on March 28th, 2015 - 09:31 am
pilniigi piekriitu
(Reply) (Link)
iokaste[info]iokaste on March 28th, 2015 - 10:32 am
nesen gāju ciemos pie vienas meičas cauri stacijas tunelim un šausminājos, kāds bardaks, vai tiešām nevar smukāk uztaisīt - te taču tomēr tik daudz cilvēki staigā, kautvai fasādi uzpucēt.
tad nonācu ciemos, uz galda bardakā ieraudzīju sapelējušu putru un putekļu murčkuļus blakus matracim uz grīdas + tekstu, ka grasās mainīt identitāti un dzīvot aiz pirenejiem.
un tad es pat nezinu - varbūt tiešām cilvēks slikti te jūtās, un teksasā būs viss pa rožu diedziņu. vienreiz es dzirdēju pa līdzīg gadījumu. bet pārsvarā cilvēki negrib likt lietā izdomu, lai dzīvotu labāk.
(Reply) (Thread) (Link)
zane[info]lidot on March 28th, 2015 - 12:01 pm
Vērtīga doma par to pelējušo putru uz sava galda un pārlaimīgi rožaino dzīvi "jebkur citur". Viss sākas ar sevi, bet ņerkstēt ir ērtāk, nekā savākties, atrotīt piedurknes un izšķūrēt pašam savu pagalmu. Bēdīgākais, ka negrib arī dzirdēt neko par to, ka VAR dzīvot citādāk, negaidot, kad kaut kāda mistiska valsts noliks visu priekšā un izdarīs visu pašu vietā. Kliedz abās ausīs, ka nav variantu, te viss slikti.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
almighty_j[info]almighty_j on March 28th, 2015 - 08:38 pm
Starp citu, šai sakarā, laikam esam aizmirsuši pasaku par Laimes lāci. ;)
(Reply) (Parent) (Link)
almighty_j[info]almighty_j on March 28th, 2015 - 10:41 am
Vārdus!
Uzvārdus!
Personas kodus un dzīvesvietas.

Pilna pakaļa ar tādiem ņerksētētājiem, kuri pat no savām vidējām algām sistemātiski neko nav spējīgi iekrāt, mūžīgi kaut kas nepietiek, mūžīgi nav labi un ārzemes - jā, tā nu ir laimeszeme.

Ja vēl manā radu lokā nebūtu tādu, kuri aizbraukuši, kaut arī te, by all means, bija ļoti, ļoti ok.
(Reply) (Thread) (Link)
zane[info]lidot on March 28th, 2015 - 12:06 pm
Es domāju, ka Tev divreiz nebūtu jāmin.
Zinu, ka ir ne mazums cilvēku, kam tiešām nav citas izejas kā braukt prom, bet tādi nepateicīgi vidusmēra īstermiņa domas spīdekļi "gribu bembi un uz Turciju" ir ārpus manas saprašanas.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
almighty_j[info]almighty_j on March 28th, 2015 - 08:26 pm
Zini, kā.
Es katrreiz skatos no jauna, un tikai kādā tumšā, tumšā stūrītī domāju, ka nu, nevar tak būt runa ATKAL par tiem pašiem personāžiem.

Kā Tev šķiet, tas tomēr nav kaut kāds pašattīrīšanās process, zināmā mērā?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
zane[info]lidot on March 30th, 2015 - 09:54 pm
pašattīrīšanās - diez vai. ja tām ambīcijām (ja to tā var nosaukt) vēl būtu kāds segums, tad varbūt, bet zin' kā... cirvis nav radīts peldēšanai. ;D
man laikam būtu laiks beigt brīnīties un sašust par vien un to pašu, jo tas acīmredzot nemainīsies. nav ko bendēt sev nervus. :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
almighty_j[info]almighty_j on March 30th, 2015 - 10:59 pm
Ambīcijas laikam būtu pārāk spēcīgs vārds, jā. Tad jau būtu citās zemēs, i guess, nevis pašpasludinātā.. ēē.. upes dibenā. :D

Bet ja nu sašust, tad mēģini dažādot to 'sašušanu', cepties par citiem. Ar šiem, visticāmākais, tiešām nav jēgas. Varbūt paši sapratīs kaut kad. A moš i nekad.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
zane[info]lidot on March 31st, 2015 - 12:35 am
jācepas nevis par citiem, bet par sevi. t.i., nav jau tā, ka pašai trūkst vietas uzlabojumiem dzīvē. :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
almighty_j[info]almighty_j on March 31st, 2015 - 12:46 am
par lēnu grillējies? ;)
(Reply) (Parent) (Link)