Dzimusi Brīvībai

Komentāri

Termini, kuri apzīmē vēl neaprakstītas, bet Latvijā jau novērojamas parādības.

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Laikšoks (Like shock) - Sajūta, kas cilvēkam rodas, kad viņa posts soctīklos saņem vairāk "laikus", nekā viņš cerējis.
Kaijas menedžments (Seagull management) - Vadības stils, kurā priekšnieks, negaidot ieradies objektā, saceļ milzīgu troksni, visu apķēza, un pēc tam tikpat negaidīti aizlido, atstājot aiz sevis pilnīgu haosu.
Telefōnžāva (Phone-yawn) - Fenomens, kuru var novērot kad viens cilvēks paņem telefōnu un skatās ekrānā, kā rezultātā apkārtējie dara to pašu.
Lielībgrams (Gloatgram) - Posts Instagramā, kas rāda cik izdevusies ir autōra dzīve. Parasti ēdiena vai ceļojuma bildes.
Griezdiena (Froday) - Diena, kad cilvēks saprot, ka laiks doties pie friziera.
Bionelōģiskais pulkstenis (Bio-illogical clock) - Fiziolōģisks mehānisms, kas liek cilvēkam brīvdienās pamosties tai pat laikā, kurā darbdienās.
Kafijģīmis (Coffee face) - Briesmīga seja cilvēkam, kurš no rīta vēl nav paguvis izdzert kafiju.
Tekstretārs (Textretary) - Cilvēks, kurš raksta īsziņas šofera vietā.
Datōrģīmēt (To computer-face) - Ar norūpējušos sejas izteiksmi mest ātrus skatienus monitōrā, tādējādi radot vētrainas darbības imitāciju.
Antisociālā tīklošanās (Antisocial networking) - Pievienot jaunus draugus, ar kuriem nekad nekontaktē.
Bračkzinība (Broscience) - Atgadījumi, uz kuriem atsaucas, piemēram, trenažieru zāļu pastāvīgie apmeklētāji, kuriem kolēģu pastāsti nozīmē vairāk, nekā zinātniski pētījumi.
Dīvānsīrups (Couch syrup) - Pudele, kuru aiz dīvāna vai jebkurā citā vietā paslēpis alkohōliķis, kurš apgalvo, ka vairs nedzer.
Grāmatpaģiras (Book hangover) - Sajūta, ka apkārtējā pasaule ir nepilnīga un sirreāla, ko izraisa tikko lasītpabeigta grāmata, kurā cilvēks pamanījies pilnīgi iegrimt.
Vārdaslazds (Name ambush) - Neveikla situācija, kad tu satiec it kā pazīstamu cilvēku, bet nespēj atcerētie, kā viņu sauc.
Feisbukminūte (Facebook minute) - Nenoteikts laika posms, kas pavadīts Feisbukā no tā brīža, kad cilvēks ir vienkārši iegājis apskatīties vai nav jaunu ziņojumu.
Mājas aklums (Domestic blindness) - Nespēja atrast kādu priekšmetu (parasti mājās), kaut arī tas atrodas deguna priekšā.
Puma (Cougar) - Sieviete vecāka par 35 gadiem, kura veido attiecības ar jaunākiem vīriešiem.
Pieaugušie (Grown-up) - Kopīgs nosaukums visai priekšniecībai.
Veča ala (Man cave) - Istaba vai jebkura cita dzīvojama telpa, kuru vīrietis aizsargā pret jebkādu sievietes ietekmi un klātbūtni.
Miegatlōns (Dreamathon) - Stāvoklis, kurā cilvēks atkal un atkal izslēdz modinātāju, pagūstot līdz nākamajam signālam noskatītis jaunu sapni.
Rokasspiediena izvarošana (Handshake rape) - Dominēšanas demonstrācija cieši saspiežot upura pirkstus, pirms cilvēks paguvis pienācīgi satvert pastiepto roku.
Spokposts (Ghost post) - Komentārs, kuru autōrs momentāli izdzēsis pareizrakstības kļūdu, neveiksmīga vārdu izvietojuma vai bezjēdzības dēļ.
Pirmās pasaules problēmas (First world problems) - Grūtības, ko izraisa atrašanās augsti attīstītā, civilizētā sabiedrībā, par kurām jebkurš trešās pasaules iedzīvotājs tikai pasmietos. Piemēram - slikti strādājošs Wi-Fi, vai neveiksmīgi izvēlēta mērce.
Draugnaidnieks (Frenemy) - Cilvēks, ar kuru izdodas saglabāt draudzīgas attiecības, neskatoties uz sāncensību, vai abpusēju nepatiku.
iPirksts (iFinger) - Pirksts, kurš tiek paturēts tīrs, lai varētu turpināt lietot glāstruni vai planšeti, no nesasmērējot.
Lielkautrība (Humblebrag) - Izteiciens, kurā autōrs lielību mēģina nomaskēt ar paširōniju vai joku no sērijas "kas gan es esmu?".
Feisbuka nekronōms (Facebook necrologist) - Soctīklu lietotājs, kurš, nomirstot kādai slavenībai, nekad nepalaiž garām iespēju iepostēt "Dusi saldi, tāds un tāds!" vai ko tamlīdzīgu.
Īsziņu šķīstītava (Text purgatory) - Atbildes gaidīšana uz īsziņu ar rotaļīgu saturu.
Luksofōra kauns (Curb shame) - Sajūta, kāda rodas cilvēkam, kurš palicis gaidīt luksofōra zaļo signālu, kamēr visi pārējie, izmantojot mašīnu neesamību, pārgājuši pie sarkanā.
Skrīnseiveris (Screen saver) - Neko nevēstoša, dziļi domās nogrimuša cilvēka sejas izteiksme.
Preventīvā rīšana (Defensive eating) - Stratēģiska rīšana, lai ēdiens nepaliktu citiem.
Perfekcionista paralīze (Perfectionist paralysis) - Stāvoklis, kad cilvēks nespēj ķerties pie darba baidoties, ka to nespēs paveikt nevainojami.
Bērnu uzraudzība (Child supervision) - Tehniski zinošu bērnu darbība, palīdzot gados vecākiem radiniekiem vai citiem vecākiem cilvēkiem tikt skaidrībā ar datōriem, vai citām elektrōniskām ierīcēm.
Gaisa ģitāra (Air guitar)- Instruments, kura lietošanai nav nepieciešamas nekādas īpašas iemaņas.

Un beigās viens, kuru man neizdevās daudzmaz pieņemami iztulkot:
??? (Sinlaws)- Civilsievas vai civilvīra vecāki.

(c) Jānis Strods, Draugiem.lv
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Powered by Sviesta Ciba