Witch-queen of Angmar [userpic]

April 28th, 2010 (10:22 pm)
ausis glauda: Triarii - Piece Heroique

Stāsts ne tik daudz par slepkavu, kā par rietumu preses liekulību.

Mohammed Bijeh (1975 - 2005)



Nē, tas nav Mela Gibsona "Kristus ciešanu" turpinājums, tas ir kārtējais maniaks. Saukts arī par tuksneša vampīru. Dzīvojās netālu no Teherānas, strādāja vietējā ķeiģeļceplī, iepriekš tiesāts par zādzību (bet dīvainā kārtā palicis ar abām rokām). Brīvajā laikā nogalināja sešpadsmit 8 - 15 gadus vecus zēnus. Metode - aizvilināja no mājām ar solījumu doties medībās, izrubīja ar akmeni, apmierināja dzimumtieksmi pretdabiskā veidā, nogalināja, ja nebija jau beikts, apraka seklā kapā un pa virsu uzlika svaigu maitu, lai nomaskētu līķa smaku.
Sods īsti Irānas garā: izpildīts vietā, kur veicis savus noziegumus, milzīga cilvēku pūļa priekšā (imho 5000 cilvēku ir tāds mērens Tumsas "lielkoncerts"), irānieši ļoti nopietni attiecas pret savu pilsoņa pienākumu un uz šādu brīvdabas pasākumu ņēm līdzi groziņu (bez sviestamizēm, bet ar akmeņiem), pirms nāvessoda izpildes augstākminētais vampīra jaunskungs saņēma 100 pātagas cirtienus, kuru laikā arī saņēma akmeņu lietu (mani izbrīna fakts, kā viņi netrāpa teiksim varas pārstāvjiem, kas izpilda sodu), turklāt kāds cietušā radinieks pamanījās izrauties caur apsardzi un sadurt tiesājamo. Pēc pātagas cirtieniem, izvēlēta cietušā māte, viņam uzmauca kaklā zilo cilpu un tika izpildīts nāvessods pakarot (otrs cilpas gals pie celtņa... un tā vairākus metrus augstumā cilvēks nosmok - googles tante piedāvā bildes).
Par liekulību - lūk, masu mēdijiem ļoti patīk šausmināties par Irānas krimināltiesībām - apspiestās sievietes, nāvessodi bērniem u.tml., bet šis gadījums aprakstīts ar tādu entuziasmu, ka bez maz vai starp rindiņām skaidri lasāms - cik labi, ka ir vēl kāda valsts, kas piekopj vecos labos zvērīgos sodus. Kur tad paliek uķi puki noziedznieciņi nostāja?

Comments

Posted by: Strēlniece ([info]str)
Posted at: April 28th, 2010, 10:51 pm

vēl jau ir starpība- viņi tak visi mežoņi, un viņu noziedznieki ir mežoņi.
a mums tak civilizācija.

Posted by: Witch-queen of Angmar ([info]lenora)
Posted at: April 28th, 2010, 11:05 pm

Tad kāpēc mūsu civilizācijā tāds pēkšņs atbalsts mežoņu sodaveidiem.
(Turklāt viņi ir tādi paši mežoņi kādi bija eiropiešui pirms saviem 600 gadiem, nevar tak gribēt, lai viņi vienas dienas laikā nomaina savus dohti pret smokingiem, jo mēs jau arī pie savām krimināltiesībām nonācām loģiskas evolūcijas ceļā.)

Posted by: Ūūlę ([info]chimera)
Posted at: April 29th, 2010, 09:28 am

nu, irāņi pie savām viduslaicīgām fiškām nonāca apzinātas un pavisam nesenas izvēles ceļā. šaha laikā pirms diženās islāmas revolūcijas tikumi irānā tak bija daudz pietuvinātāki mūsējiem. ja jau viņi tā grib, lai viņi tā dzīvo.

Posted by: Witch-queen of Angmar ([info]lenora)
Posted at: April 29th, 2010, 09:34 am

Es domāju tieši to pašu. Visi šitie brēcošie ANO mērgļi šausmīgi krīt uz nerviem - vienīgie, kas šausminās par to krimināllikumu ir rietumnieki, pašiem irāņiem šams ļoti patīk.

Posted by: Heinz ([info]zarkavii)
Posted at: April 29th, 2010, 09:43 am
mp40

Bai ze vei, mums arī par šādi nenāktu līdzīga tipa nāvessodi. Bet tas jau nu ir tik diskutabls jautājums(A ja nu sodītais ir nevainīgs", vai arī " bet viņam ir cilvēktiesības")
Diez kā gan pasaule(ieskaitot Rietumus) varēja iztikt bez visādiem Amnesty international,Human Rights Watch un Ženēvas konvencijām iepriekšējos gadu simtus?