lavendera -

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

Links
patiesi
ģeodati
britu komēdijas
grāmatas
spāņu podkāsti
popadancevs
naktsmājas
latv. filmas
stereo
lidojumi
podkāsti
mājas
anglene
putnu balsis
dzīvokļu cena
grāmatas gen
aum
workaway
smadzenes
Antons
poliglots
psihe 1
psihe 2
coursera
stupidfox
cariatura.ru
banksijs

June 27th, 2016


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
04:40 pm
trīs tūkstoši par vieglu uzmīšanos kalnā? nē, paldies.
http://www.vivax-assist.com/en/produkte/vivax-assist-4-0/vivax-assist_4-0.php
90 km dienā es arī tāpat varu pieveikt.
starp citu, vai patiešām viegla ripojamība atkarīga no rāmja formas? un vai man tā tikai liekas, ka dažas stūres leņķis man lauž delnu locītavas?

(4 ir | apliecini to, ka esi)

Comments:


From:[info]grey
Date:June 28th, 2016 - 10:29 am
(Link)
Rāmis ir visam pamatā, pareizais rāmis nodrošinās labu izsvarojumu, uzsēdi, stūrēšanu un, attiecīgi, vairāk ieguldītās enerģijas tiks novadīta tieši uz riteņa griešanu (un nevis kaut kur citur).
Taču, kas attiecas tieši uz ripojamību, tad tur rāmis nespēlē tik lielu lomu kā rati (to diametrs, riepas, aploces, rumbas). Attiecīgi, jo lielāki riteņi, jo šaurākas un gludākas riepas, jo vieglākas, cietākas aploces, jo labāk. Vissvarīgākās ir riepas. Ja Tev liekas, ka "neripo", tad sāc ar riepām, izvēloties šauras, gludas riepas. Arī riepas svars spēlē savu lomu - vieglāk uzņemt ātrumu būs ar vieglākām riepām. Riepas svars MTB velosipēdiem svārstās no 250g līdz 1kg.
Kas attiecas uz stūri, tad, - jā, noteikti. Stūrēm ir 3 parametri: a) izliekums pret braucēju (back-sweep) b) izliekums uz augšu (up-sweep) c) pacēlums (rise) Platākām stūrēm a) ir lielāks. Ja runājam par MTB, tad viskomfortablākās ir Riser stūres ar lielākiem vai mazākiem izliekumiem.
Internetā ir daudz info, bet atrast "īsto" stūri nav diez ko vienkārši un viņas maksā. https://www.youtube.com/watch?v=aTQbmXwiavo
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:June 28th, 2016 - 11:04 am
(Link)
Izklausies pēc eksperta :) Nez, kurš ir labākais tūrisma velo visiem iespējamiem ceļa segumiem ar amortizējošo dakšu un par zemāko cenu?
Nobraucu Jāņu ceļojumu ar aizdotu Cube un secināju, ka "visiem dzīves gadījumiem" tas neder tikai tāpēc, ka ar vīriešu rāmi, bet man patīk braukt svārkos.
From:[info]grey
Date:June 28th, 2016 - 01:07 pm
(Link)
Manuprāt, visuniversālākais velo ir mountainbaiks ar stiprinājumiem bagāžniekam. Tam ir amortizators un var uzlikt vajadzīgā platuma riepas, kas derēs kā asfalta braukšanai, tā grants/zemes ceļiem. Braukšanai svārkos gan tas nav piemērots, jo parasti ir "vīriešu" rāmji - ar dažiem izņēmumiem. Man liekas, ka svārkiem der tikai pilsētas riteņi.

Katrā gadījumā, ja cena ir faktors, tad tagad nav vērts neko pirkt, bet jāgaida augusta vidus, kad veloveikalos sākas masveida atlaides līdz pat 30%. Septembrī ir vēl lētāk, ja prece vēl nav izpārdota.

Te ir daži MTB sieviešu modeļi:
http://www.veloprofs.lv/shop/velosipedi/mtb-lady

Te ir visādi, arī pilsētas tipa ar amortizatoru:
http://www.veloprofs.lv/shop/velosipedi/womens

Man liekas, Tev sākumā vajag konceptuāli saprast - vai gribi "pilsētnieku" ar offroad iezīmēm (amortizators, riepas), vai arī kalnu divriteni, kas piemērots arī pilsētas/tūrisma braukšanai. Universālāks būs pēdējais, jo pilsētas ritenim tomēr uzsēde ir vairāk vertikāla (sēdēšana vairāk ar taisnu muguru), kas nozīmē, ka diži ātri ar to nepabrauksi, amortizatoram zūd jēga (jo svars ir vairāk uz pakaļējo riteni) un lielākus kalnus pievārēt būs grūtāk, jo nebūs piemēroto pārnesumu.

Vēl ir kaut kas pa vidu starp abiem, saucamie Trekking riteņi. Tiem ir MTB rāmis un detaļas, šosejas rati, amortizators. Ripos labi.

Piemēram, Merida Crossway sērija:
http://evelostore.lv/lv/3292-merida-crossway-100-lady-15
vai
TREK Neko WSD sērija:
http://www.veloprofs.lv/shop/velosipedi/womens/trek-neko-s-wsd-detail?Itemid=0
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:June 28th, 2016 - 01:16 pm
(Link)
Paldies, ļoti lietderīgs komentārs!
Pilsētas ritenis man ir, par tūrisma versiju varu domāt vēl krietnu laiku, vismaz līdz nākamgadam :)

> Go to Top
Sviesta Ciba