lavendera - Labs cilvēks nav profesija? Ir jau nu gan!

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

Links
patiesi
ģeodati
britu komēdijas
grāmatas
spāņu podkāsti
popadancevs
naktsmājas
latv. filmas
stereo
lidojumi
podkāsti
mājas
anglene
putnu balsis
dzīvokļu cena
grāmatas gen
aum
workaway
smadzenes
Antons
poliglots
psihe 1
psihe 2
coursera
stupidfox
cariatura.ru
banksijs

June 20th, 2013


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:54 am - Labs cilvēks nav profesija? Ir jau nu gan!
Apmēram pēdējā mēneša laikā man ir bijis padaudz pārdomu par šo tēmu, ka vēlams taču skatīties, ko pieņem darbā, kur ir komunikācija ar cilvēkiem. Citādi visu iespaidu var sabojāt.
  • Piemēram, veloserviss Trase, kurš citu vidū vienmēr ir izcēlies ar superīgu attieksmi pret klientiem, viņiem patlaban ir praktikants (kurš apkopi taisa gluži čābīgi, starp citu). Un praktikants atšķirībā no vecajiem kadriem uz jautājumiem atbild ar vienzilbīgiem vārdiem un skābalainu sejas izteiksmi. (Nu loģiski, tajā brīdī man jau kļūst vienalga, kurā veloveikalā es braukšu iepirkties, kad man būs tāda vajadzība.) Matīsa ielas placī meistars ir vēl baisāks, man ir aizdomas, ka pusi no tā, ko viņam latviski saka, viņš nemaz nesaprot. Bet Slokas ielā īstā "pērle" ir īpašnieks, kas manā klātbūtnē brēca uz meistaru: "Nav ko te pļāpāt, lai atstāj riteni un ej pie darba!" - bet biju uzdevusi tik vien kā vienu vienkāršu, īsi atbildamu jautājumu, kuram, protams, prasītos papildinfo, vai viņi to var izdarīt, cik tas maksās un cik ilgā laikā; bet, protams, pēc šitāda "lai atstāj riteni un pirms tam nekādu sarunu" es aizbraucu uz citu darbnīcu.
  • Ecocatering es ēdu kādus burgerus vai salātus tikai tad, ja man tos pasniedz pats Rihards - kurš ieēdināja, tas lai arī baro. Jo viņa jaunajiem darbiniekiem trūkst personības, šarma un šova, bet bez šīm trim sastāvdaļām kurš gan būs tik traks, lai ēstu par tādām cenām? Jau Rihardam bija mani jāpieradina apmēram pusgadu, bet tie mazie puisīši un meitiņas to nemaz nespēj.
  • Vēl es ik pa laikam ar kuponiem krāsoju skropstas. Nu, secinājums ir drīzāk, ka tie konkrētie saloni ir tādi ūķi, ka citādi nemaz nevar klientus dabūt, nevis izmanto kuponus jaunu klientu iegūšanai. Jo, ja "meistare" man trīsreiz nīgri pārvaicā, vai patiešām es vēlos visu, kas kuponā minēts, un vai tiešām man nepietiks tikai, ka viņa mani paplūkā ar pinceti, toties pat nepaprasa, kādas ir klientes vēlmes attiecībā uz krāsu un formu, un 15 ar nīgru ģīmi nostrādātās minūtes noslēdz, uzriedama "lūdzu!", loģiski, ka es uz to salonu vairs neiešu un arī citiem pateikšu, lai neiet.
  • Man ir arī labais piemērs - kolēģe, kurai es varu piedot visu, ko viņa neprot, un padarīt to viņas vietā, lai tikai viņa mums būtu: jo tik jautri darba pasākumi mums bez viņas mūžam neizdotos: īsts zelts, kurbulis, enerģijas bumba un ideju ģenerators, un vienmēr ar sirsnīgu attieksmi un labā garastāvoklī.

  • Baisa rakstura cilvēku, bet izcilu profesionāli es laikam akceptēju tikai vienā nozarē. Medicīnā. Tur man tiešām ir svarīgi, lai dakteris pirmām kārtām ir savas jomas eksperts, nevis uķipuķi kilikili. (Tiesa, šai jomā ir sastapti arī kaudzēm baisa rakstura nejēgu.)

  • (3 ir | apliecini to, ka esi)

    Comments:


    [User Picture]
    From:[info]halina
    Date:June 20th, 2013 - 06:16 pm
    (Link)
    Paldies :) Forši. Man arī nepatīk darbinieki, kuri nav savā vietā.

    Un par kolēģi piekrītu. Mums arī bija tāds kolēģis, kura vietā es visu darīju, bet ar viņu bija vienmēr jautri. Bet kādā dienā tomēr arī viņam nācās iet. Tad bija bēdīgi.
    [User Picture]
    From:[info]lavendera
    Date:June 20th, 2013 - 08:59 pm
    (Link)
    Man šķiet, cilvēkam jābūt tajā vietā, kur viņš var strādāt ar patiesu prieku, nevis tikai tāpēc ka par to maksā...
    Tad visiem no tā darba būs svētība.
    From:[info]mia_tutsi
    Date:June 26th, 2013 - 09:23 am
    (Link)
    dažreiz mani pārņem šausmas cik nemākulīgi tiek pieņemti cilvēki darbos. nezinu kas par vainu, bet šķiet ka tās ir sekas kaut kādai īpaši nepareizai audzināšanai vai apmācībai vai neprofesionālismam vai arī uzskatam ka ja var lāci iemācīt dejot tad darbā klientiem ar` derēs jebkurš.

    > Go to Top
    Sviesta Ciba