(no subject)

« previous entry | next entry »
Feb. 24th, 2021 | 10:24 pm

"[...] mākslas teritorijā Latvijā valda vienas vienīgas bailes runāt atklāti. Situācija un atmosfēra ir precīzi tāda pati kā padomju laikos, kurus vēl labi atceros. [...] "Cancel culture" ir tas pats, kas KGB [...], raksta Hermanis.

Jup, tieši tas pats. Nagus nomauks un ar svinu saindēs. Kādi vispār ir bijuši spilgtākie "Cancel culture" piemēri Latvijā?

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {11}

indulgence

(no subject)

from: [info]indulgence
date: Feb. 28th, 2021 - 11:35 am
Link

Par kultūru nekā nezinu, jo esmu prasts lauku vecis. Taču pēc virknes uzbraucienu, ka lieka muldēšana publiskajā laukā var ietekmēt karjeru, pēdējā gada laikā savus 50% ierakstu soctīklos veicu "zem atslēgas". Vēl pirms pāris gadiem smējos, ka tā ir muļķīga opcija, jo nav vērts taču neko īpaši slēpt, ja vien nerunā par personīgo. Kopš pat priekšniecība izsauca "uz paklāja" un godīgi pateica: guļamistabā mēs varam domāt ko vien vēlamies - pagaidām, - bet publiskiem izteikumiem jābūt ideoloģiski pareiziem, visnotaļ rūpīgi apdomāju katru publiski teiktu vārdu.

Reply | Thread


lava

(no subject)

from: [info]lavametender
date: Mar. 1st, 2021 - 07:45 pm
Link

Jautājums paliek neatbildēts, kas tad ir tās domas, kura "var ietekmēt karjeru". Gribētos kādreiz redzēt kādu piemēru netaisnīgai kancelēšanai, būdams zvērināts liberasts, toč ietu uz barikādēm aizstāvēt. Also, neredzu nekā slikta katra publiska vārda rūpīgai apdomāšanai.

Reply | Parent