Kurvjzieža kontemplācijas

Pšssssssss

Krāšņais Kurvjziedis

Pšssssssss

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ir maz tādu lietu, kas raisa manī politiski iekrāsotu entuziasmu, bet, ja kāds grasīsies valstī, kurā es dzīvoju un maksāju nodokļus, ieviest kristīgo ētiku vai ticības mācību kā obligātu vispārējās izglītības priekšmetu, es tik tiešām organizēšu piketus.
  • vispār tev ir spēcīga kristofobija, līdzīgi kā homofobija un ksenofobija, par to liecina tas, cik ātri tu kļūsti agresīva vien padzirdot Kristus vārdu.
    baznīca protams bieži nerullē, bet tā galu galā ir cilvēku iestāde, tikpat nepilnīga kā "skola", "darbs", "aktīvistu organozācija", kāpēc pret tādām iestādēm neviens nevēršas ar saviem aizspriedumiem un agresiju.
    • man ir kristofobija? hmm...
      nu nez, man personiigi liekas, ka man ir parlieku liela ticiiba vaarda un riiciibas briiviibai un veelme skalji breekt un izveerst darbiibu pret lietaam, kas to apdraud. vot taa! :)
      • es vispār to krii domāju, bet tev jau ar, jā.
        un ticība paliek ticība, vienlīdz naivi ticēt gan Dievam gan kaut kādām "brīvībām", tāpēc ko nu par to. man patīk [info]hellcat pēdējais posts šajā kontekstā.
    • Ēeeeee...

      Par to homofobiju un ksenofobiju attiecībā uz mani varētu kādu eksplicējošu piemēru????? Drusku tāds kā ļooooooti pārsteidzīgs apgalvojums.
      Arī kas attiecas uz t.s. kristofobiju - aizstājiet šajā situācijā vārdus "kristīgā ētika" ar "islama ētika", "jūdaisma ētika", "dievturu ētika" vai vēl ko tamlīdzīgu, un es tieši šādā pat noskaņojumā minēšu tieši šādus pat argumentus.
      Un man nav aizspriedumu pret baznīcu, es tikai atļaujos norādīt, ka tā saprotamu iemeslu dēļ ir nodalīta no valsts pārvaldes, kā tam arī vajadzētu palikt.
      • Re: Ēeeeee...

        nē, ne jau tev tās citas fobijas, :) tikai mēģināju paskaidrot, ka manuprāt kristofobija kā tāda ir agresijas ziņā vienlīdzīga.
        un jā, nav ko izlikties, (atsaucoties uz kādiem neeksistējošiem objektivitātes kritērijiem) ka Latvijas situācijā visas baznīcas ir vienlīdzīgas un issue par tām būtu jāvērtē vienlīdzīgi.
        arī tirgus sektors brīvā tirgus ekonomikās esot it kā nošķirts no valsts, zin, skaidrs taču, ka tā nav, tas nav iespējams.
        • Re:

          Atzīšos, ka fakts, ka kristietībai Latvijā ir vairāk adeptu, nekā, piemēram, džainismam, manās acīs to nepadara ne labāku, ne sliktāku.
          Un man tiešām nav nekā pret kristietību - vismaz nekas vairāk kā pret (par) dajebkuru citu reliģiju.
          • Re:

            es tam vienkārši neticu, piedod, tāpat kā tu neticētu ja kāds teiktu, ka viņam visi cilvēki patīk pilnīgi vienādi, un viņš mīl visus savus tuvākos kā sevi pašu.
            • Re: OK - taču ne jau par mīlestību es, racionālā radība, te runāju

              Bet, ja es teiktu, ka viņam visi blakusmājas iedzīvotāji ir vienlīdz vienaldzīgi, tad Tu ticētu?:)

              Un vai saprastu sašutumu par to, ka kāds no citādi nekaitīgajiem kaimiņiem sadomājis pieprasīt tiesības nelūgts pa manu verandu šiverēt. Kaut arī lielākais un bagātākais no visas blakusmājas, kaut arī gana pazīstams, tak neiemīlēts un nekļuvis par savējo.
              Jāpiezīmē - tas traucē neitrālu un pieklājīgu atticību saglabāšanai.:)
Powered by Sviesta Ciba