Kurvjzieža kontemplācijas

Pšssssssss

Krāšņais Kurvjziedis

Pšssssssss

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ir maz tādu lietu, kas raisa manī politiski iekrāsotu entuziasmu, bet, ja kāds grasīsies valstī, kurā es dzīvoju un maksāju nodokļus, ieviest kristīgo ētiku vai ticības mācību kā obligātu vispārējās izglītības priekšmetu, es tik tiešām organizēšu piketus.
  • Tu bērnībā neizkriti no gultiņas - 13 reizes?

    Cik bieži man būs jāatkārto jēdzieni "Satversme", "Apziņas brīvība", "Baznīcas un valsts nodalījums", lai Tu spētu tos izlasīt?
    • Re: Tu bērnībā neizkriti no gultiņas - 13 reizes?

      a tu vot nespeej man paskaidrot kaa domaajosham cilveekam shii maaciiba atjem apzinjas briiviibu?
      • Re: Tu bērnībā neizkriti no gultiņas - 13 reizes?

        Tādā veidā, ka ja visi apkārt dzied "Šalom Jerušalem", tad bērnam kurš aug ģimenē, kurā ir citas vertības rodas konflikts vai nu ar to baru, kad dzied Šalom vai ar ģimeni, kas dzied "Klusat jauni, klusat veci".
        • Re: Tu bērnībā neizkriti no gultiņas - 13 reizes?

          mosh es ko palaidsi garaam esmu? bet ko... mums veesturi atcels? kultuuras un maaxlas stundas arii tiek atceltas? ij tiek korigjeetas muzikas stundas ar gregoriaanju dziedaajumiem only? mums tiek atcelta informaatika, jo shamaa iedvesh datoram saatanisku dveeseli?

          vrodj kristieshiem meedz (nepamatoti) piedeeveet visu daliit melnaa un baltaa, tak reku pate tik aprobezhoti un vienpusiigi uz sho visu skaties, ka pat vairs nespeej uzblenzt uz shamo pasaakumu no cita viedoklja!
          • Re: Tu bērnībā neizkriti no gultiņas - 13 reizes?

            Tu labāk izskaidro kāpēc šādas kristīgās ētikas mācības ir vajadzīgas skolās, pietam vēl par nodokļu maksātāju naudu?

            Neviens likums neaizliedz tiem, kas vēlās iet svētdienas skolās un to mācīties.
      • Re: Ai, nu beidz! Saprātīgs tak esi. Reizēm.

        Ja ētikas principi tiek atvasināti no bariņa dogmu - tostarp, ka pastāv kāds 3 in 1 Dievs, tā jau ir konkrēta apziņas ievirze. Un, ja cilvēkam, tas ir jāpieņem, jo viņam skolā to māca kā Vienīgo Patiesību, viņa apziņas brīvība IR apdraudēta.
        Pretēji Satversmei.
        • Re: Ai, nu beidz! Saprātīgs tak esi. Reizēm.

          nuu cilvim staastot ka var izvilkt kvadraatsakni no -1 arii var shamo iedabuut tvaika ielaa :)

          a pomojemu juus tikai putekljus taisat bez reaala pamata... tb risinaat probleemu kuras veel nav!
        • Re: Ai, nu beidz! Saprātīgs tak esi. Reizēm.

          ja Tu domā, ka Kristus ir "dogma", un stāstīt bērniem par Viņu ir smadzeņu skalošana, tad jāpiekrīt arī, ka apziņas brīvība, demokrātija, reliģijas atdalītība no varas arī ir tādas pašas dogmas, varas radītās ilūzijas, lai personai būtu vieglāk pakļauties un pakārtot savu dzīvi valsts iekārtai.
          tolerance, brīvība - tas viss ir sviests, to eksistence ir vēl vairāk apšaubāma kā Dieva eksistence, jo Dievs vismaz nesaka, ka Viņa pilnība būtu sasniedzama zemes virsū. tātad ja viss ir relatīvs, tad atliek lūkoties, kas mums vienkārši palīdz dzīvot labāk, būt derīgākiem un mīļākiem. un no šāda viedokļa raugoties neuzskatu, ka būtu kas peļams mācīt bērniem kristietību.
          • Re: nekā personiska pret kristietību,

            kas man, godīgi sakot, šķiet simpātiskāka par dažu labu cit Latvijā sastopamu reliģiju, BET - viens likums - viena taisnība visiem! Un, pat ja tā ir ilūzija, tā sabiedrībai kopumā ir vairāk akceptējama, nekā vienas reliģijas dominantes uzspiešana.
Powered by Sviesta Ciba