Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Nuja! Sākas!
Vēl pirms pāris gadiem mēdzu nodomāt, ka mazliet jāpatrenējas, lai tiltiņā varētu nostāties atmuguriski, nevis tikai "no apakšas" kā tāda tizlene. Nu, nodomāju un likos mierā - kā jau ar labiem nodomiem pierasts.
Un šorīt, kad man atkal bija uznācis vingrojamais noskaņojums, stutējos tiltiņa - jā, jā, tajā pašā tizlajā veidā "no apakšas"...un sapratu, ka es vairs to nedaru viegli un graciozi. Ka es to daru elsdama un tusnīdama kā noslāpis gaziks dubļu pančkā. Māsiņas Brontē sēdēja sfinksu pozā un blenza uz mani neslēptā nicinājumā. Nē, nu piestutējos jau galu galā, piestutējos, arī svecītē nostājos un kūleni apmetu, bet sirdī tagad kā nedzīstoša čūla vēl gadsimtiem smelgs baisā atziņa par vecuma un stīvuma nenovēršamo tuvošanos.
Bet es negribu būt veca un stīva! Par spīti visiem sēdošajiem darbiem - ja citādi nevar, tad es vismaz būšu veca un lokana kā viena sasodīta pedere. Ja ne citu iemeslu pēc, tad kaut vai tādēļ, ka nostāšanās tiltiņā ir vienīgais, kas man var pārtraukt dzēruma žagas!
Un tas reiz mani motivēs no rītiem agrāk celties - daudz labāk nekā vajadzība samazināt riepu uz vēdera!
  • Ka es to daru elsdama un tusnīdama kā noslāpis gaziks dubļu pančkā. (c)
    ;DDD Savienojot ar Tavu reālo tēlu, šāds apzīmējums ir vienkārši graujošs.
    • Manam reālajam tēlam daudz labāk piederētos zināms federīgums un grācija, nevis tusnīšana, to es zinu. Jo liels un tusnīgs sievišķis izskatās daudz normālāk, nekā sīks un tusnīgs. Tāpēc...nu, jā - zinām jau, kas tāpēc ir jādara!
  • [info]
    mana prakse rāda, ka tiltiņam "no augšas" jātrenē nevis muskuļi, bet galva, tb, jāpārvar bailes tos pārdesmit centimetrus "krist", kamēr rokas sasniedz grīdu.
    • bailes, jā, bet es piem tagad baidos par savām rokām, ka viņas varētu kaut ko ne tā izdarīt un nenoturēt. turklāt jūtu, ka nekā nedarīšana atstājusi iespaidu uz muguras muskuļiem. tā jau kaulu pēc mierīgi varu, bet bail, ka bez papildus balsta (muskuļiem) es varētu kaut ko arī sačakarēt.
      • [info]
        nu jā, ar tām rokām tā varētu būt, man gan rokas samērā spēcīgas no dabas, tāpēc es tā vieglprātīgi. aber tagad pilnīgi ziņkārība uznāca pašai pamēģināt, kā ir pēc divu gadu netaisīšanas :) tikai biš raustos, tāpat jau mugurkauls krakšķ kā uz pārlūšanu.
        • nu vot. un pēc tās strādāšanas uz grīdas vispār, šķiet, ka tur nekā vairs nav no satura. :))
    • Nu, nesaki vis - jābūt arī tai "muskuļu korsetītei", citādi nekas nesanāks. Ja no apakšas var spiesties uz rokām, kamēr muguras muskuļi pieslēdzas, tad, no augšas laižoties, viņiem tā slodzīte tomēr ir lielāka.
      Es savulaik vingrinājos pie zviedru sienas, lai nebūtu "jākrīt".:)
      • Nu vispār pietiek jau arī ar parasto sienu ;)
      • [info]
        nu jā, par tiem muskuļiem taisnība. bet, jo ātrāk to dara, jo mazāk viņiem jātur. es vienkārši aiz bailēm aizžmurīju acis un laidos zemē - parasti izdevās :)
  • es gan veel speeju tiltinju no augshas dzeerumaa krogos demonstreet...
    bet stiivaaks gan jamais kljuust
Powered by Sviesta Ciba