Kurvjzieža kontemplācijas

par ģenētisko mantojumu

Krāšņais Kurvjziedis

par ģenētisko mantojumu

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Bieži esmu domājusi par savu pilnīgo nepiederību ziemeļnieku zemkopju kultūrai. Nu, nav manī tās tieksmes gavilēt tīrumā, nevienā acī nav! Un arī tā darba plānošana, kad viss ne no iedvesmas atkarīgs, bet no tā, ka tagad nedrīkst nokavēt zirņu sējamo dienu, tagad - kartupeļu stādāmo. Jo man jau gribētos tos kartupeļus bāzt zemē (pieņemot vispār mazticamo iespēju, ka man kaut ko ar zemi gribētos darīt)tad, kad man būtu pēkšņi uznācis kartupeļu stādāmais noskaņojums, nevis pēc mēneša vai saules skatoties. Un, ja man šodien gribētos nevis sienu pļaut, bet maizi mīcīt (kas arī mazticams, jo nekas no mīklas izcepams man tā pa īstam nekad nav ar garšojis, un tā sajūta, kad mīkla aplīp ap pirkstiem, ir neganti riebīga), tad neietu es to sienu pļaut. Un tā ar aizlaistu visu postā.

Tad jau drīzāk es zvejniekus saprotu. Vai amatniekus un muižas istabmeitas. Par klejojošiem muzikantiem un kāršu licējiem nerunājot.
  • Man ir zināmas aizdomas, ka:
    1kārt, šis modelis ir raksturīgs visiem zemkopjiem, ne tikai ziemeļniekiem.
    2kārt, zvejnieku, amatnieku un muižas istabmeitu darba grafiks arī ir/bija makten plānveidīgs.
    • 1)Citur vismaz tie dārzeņi interesantāki.
      2)aiziet jūrā - tā vismaz ir brīvības ilūzija. Bet amatnieks plāno pats.
  • neskatoties uz to, ka es, laikam, labpraat gavileetu tehnologjiski apriikotaa tiirumaa, es laikam tomeer izveeleetos buut par muizjas istabmeitu :)
  • Es arī zvejniekus saprotu, uzjautā man, kad tiksimies, kāpēc!
  • A es tikai muižniekus saprotu. Un ne visus. Tikai tos, kuri, jautri uzdzīvojot, klenderēja nost savu tēvutēvu rūgti un sūri pelnītos līdzekļus.
Powered by Sviesta Ciba