Kurvjzieža kontemplācijas

Par atgriešanos

Krāšņais Kurvjziedis

Par atgriešanos

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ceļojums tevi izrauj no ikdienas dzīves un uz mirkli apžilbina. Nekas cits tik uzbāzīgi tieši neierīvē degunā nozelēto domu "Var dzīvot arī citādi!". Tu redzi neierastas ainavas, sastopi cilvēkus ar visdažādākajiem dzīvesstāstiem. Tevi iedzen eiforijā piepešas brīvības ilūzija, radot īsteni narkotisku efektu. Ceļojot tu traucies no vienas vietas uz otru, baudot bez pieķeršanās. Tavas prioritātes ir mainījušās un ieguvušas daudz dabiskāku kārtību.
Un tad tu atgriezies. Sākumā starojoša un laimīga, paspējusi noilgoties pēc apskāvieniem, kuros drudžaini meties, tikko kā paveras lidostas stikla durvis. Tad ir laiciņš, kad tavs prāts kā zālēdāja kuņģis atgremo ceļojumu - visas tās daudzās reizes, kad tu par to stāsti katram, kurš gatavs klausīties. Āda vēl glabā svešādu saulstaru nospiedumus, deguns vēl pilns neparastām smaržām.
Un tad viss pamazām izbalē, saarhivējas un noput, atkal ir birojs, atkal ir nolādētā ikdiena, nekas nav mainījies - paskaties bankas kontā un saproti, ka nākamais ceļojums nebūs tik drīz. Un tajā mirklī liekas, ka tiem, kuri neceļo, varbūt ir pat labāk. Viņiem nav jāatgriežas.
  • varbūt. vienmēr likās, ka būt prom, tam piemīt tāds kā sapņa efekts.

    izbalē, atceries, piemirsti, netici, ka bija, nezini vairs vai bija labi.

    sapņa efekts.

    kādu rītu es nepamodos. un tas ir vēl viens jokains stāsts.
  • jā.
  • (Anonīms)
    Atgriešanās nolāpītajā ikdienā ir kā paģiras dienu, nedēļu (kā nu kuram) ilgumā. Laiks, kad cilvēciņš vēl nav atgriezies no brīvības, kad tik ļoti gribās atpakaļ uz kalniem, ka brīžiem esi gatavs pasūtīt priekšniekus un pasūtītājus pie velna vecāsmātes, lai vēl mēnesi, pusgadu padzīvotos TUR.
    Eh, kur skatās ceļotāju rehabilitācijas dienests, tā taču cilvēks var pavisam no mietpilsonības ceļa noiet. Neatgriezeniski.
    Būtu man sava cibiņa šāds ieraksts sadaļā sāpe taptu ietapināts :).

    O.
Powered by Sviesta Ciba