Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Shodien satiku senu pazinju. Izskatiijaas sashljucis. Kaadu briidi draiski teergaaju - nu, tad kaa pa darbu, kaa vispaar dziiviite, blablablabla...Liidz jamais njem un izspljauj - draugs padariijis sev galu. Pirms paaris dienaam. Ij nekaadas jausmas - aiz kam.
Nee, nu es jau neko, te jau visi par pashnaaviibaam peedeejaa laikaa raksta, aizeju maajaas, atshkjiru Kamii - arii tas pats jautaajums - vai veerts, jebshu nee.

Un vieniigais, ko es par to visu domaaju, ir tas, ka mums nav jaauznjemas atbildiiba par dziiviibu un naavi, jo taas nu reiz ir stipraakas lietas par katru no mums.

Es kljuvu pieaugusi tad, kad iemaaciijos saglabaat veselo sapraatu un aatri riikoties saskanjaa ar iisaako algoritmu peec nopluushanas aukstiem sviedriem un kliedziena - Miiljais, tu mani redzi? Elpo, elpo! - un peec tam, kad sapratu, ka tas neapliecina manu nefunkcionalitaati, ja kaads tomeer atsakaas manis deelj elpot. Es toreiz - pirms gandriiz 10 gadiem - sveeti sev apzvereeju, ka nejutiishos vainiiga un nejutiishos atbildiiga ne par vienu naavi, ko kaads ir pats gribeejis. Es driizaak esmu atbildiiga par kaadu sakropljotu afgaanju vai iraakieshu beernu, jo es akcepteeju pasauli, kuraa dziivoju, palikdama tajaa, iekljaudamaas briivaa tirgus ekonomikaa un zeljoshajaa demokraatijaa, kas dibinaata liberaalisma postulaatos un iesveetiita konservatiivisma baushljos...

Un tam, kursh veelas pasauli pamest, piemeeram, manaa klaatbuutnee, nav jaabuut atbildiigam par manu izbiili, saapeem vai jelkaadu citu manu iespeejamo diskomfortu. Uz ko gan cilveekam ir tiesiibas, ja ne uz savu dziiviibu un naavi...
  • elementaari ne tu shai pasaulee kaadu ielaidi ne tev tiesiibas to pamest peec pasha gribas :)

    ilji vienkaarshaak... es ahuuni neapmierinaats buutu ja manis raxtiitaas progzas taa aiz neko dariit spraagtu nost... tas jau pac besiigaakais ir, ka tad kad programmai par gruutu shii njem un nospraagst!
    • Tu labi zini, ka shis arguments ir speekaa tikai pie viena - nepieraadaama - nosaciijuma. Ij arii tad - kaapeec man jaauznjemas atbildiiba par Dizhaa Programmeetaaja iespeejamo diskomfortu, ja laaga nespeeju tikt galaa ar saveejo...Un nevajag staastiit par to, ka kaadai visvarenai hierarhijai attieciibaa uz mani ir Plaans! Mees visi lielaakoties ignoreejam apkaarteejo plaanus, kuri kavee iistenot muuseejos. Un zinam, ka mums uz to ir tiesiibas.:/
      Un galu galaa - ne par to bija shis staasts. Nevis par cilveeku, kas grib tikt laukaa, bet gan par to, kursh ir blakus.
  • C'est la vie. Kad zuud perspektiivas izjuuta, tb sagruust jauniibas iluuzija, ka kaadreiz buus jaukaak, labaak, siltaak, ij saproti, ka nekas nemainiisies, tb buus tikai mazaak speeka, asaaka ciinja par vietu zem saules, mazaak draugu un mazaak siltuma, tad cilveeks var nospljauties un aiziet pats.
Powered by Sviesta Ciba