Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
bet cita starpā - svētdien skatījos arī filmas. "Apokalipsi", pilnu skaisti zaļiem džungļiem, krāšņi seni indiāņi skrien, asinis šļācas, mazliet vēstures, mazliet drāmas, visu laiku gribas, lai Labais Puisis aizbēg no sliktajiem vajātājiem un izglābj savu grūto sievu un mazo bērnu, un, re - tā arī notiek! Kas to būtu domājis!

Toties "5 X 2" ir Ozonam neraksturīgi nesamākslota. Skumīgs stāsts par to, ka viss nāk un iet. Mazliet melu, mazliet pieķeršanās, viss, kas notiek starp cilvēkiem tik trausls. Tipiski franciski. Netipiski režisoram.
  • pat neievēroji, ka Ozonam sižets attīstās samākslotā secībā?!
    • kas tur samākslots?
      Nē, es, protams, pamanīju, ka sākas ar šķiršanos, beidzas ar iepazīšanos. Tas neprasīja intelekta piepūli.
      • un kas tik samākslots ir citās filmās, ja jau notikumu attīstība atpakaļgaitā ir nesamākslota?
        • Piemēram, gan "8 sievietēs", gan "Baseinā" pati situācija bija daudz mazāk ticama, turklāt pasniegta visnotaļ manierīgā vīzē.
          • pareizi, tās sievietes sarunājās dziedot! tā taču dzīvē neviens nedara! :)
            • Nē, dzīvē, kad viņas izsmalcināti slaktē vīriešus, nesabojājot manikīru, viņas to apspriež nesaistītā tekstā.:) Tāpat, kad kāda ģimene iegādājas žurku, viņu sadzīve pārvēršas incestuālās orģijās bez kādas tur dziedāšanas vai dejošanas.
              Klau, nu ir lietas, kuras personiski man šķiet manierīgas. Un tādas, kas nešķiet. Es tagad nerakstu recenziju, tikai savus iespaidus. Kāpēc Tu mani mēģini provocēt uz kaut kādu tur kvazitaisnošanos?
              • gribēju tikai papļāpāt... zini, kā filmās - ienāk vīrietis bārā, skatās - sēž skumja meitene pie galdiņa viena pati, noteikti apsēdīsies blakus un uzsāks sarunu! :)
              • bet man Ozons šķita interesansts tieši ar saviem šīzīgajiem un manierīgajiem paņēmieniem. un es 5x2 skatījos tieši kā tādu manierīgumu, tipa, "es tagad izlikšos, ka taisu nesamākslotu filmu, nez, vai skatītājs to pamanīs?"
                • man arī tas patīk citās viņa filmās. Izņemot varbūt "ūdenslāses uz nokaitētiem akmeņiem". Un es gaidīju, ka arī šajā būs kaut kas šizīgs. Bet tad skatījos vienkārši paskumju stāstu par diviem cilvēkkiem, un man jau bija vienalga, ko Ozons ir vai nav gribējis, lai es nodomāju.
Powered by Sviesta Ciba