"Ja mājās galīgi nav, ko ēst, tad jemam vakardienas šķiņķi, sagriežam plānās šķēlītēs un ietinam tajās kabaci, apviļājam sakultā olā..."
Šitādi teksti bija senlaiku pavārpadomos. Studiju laikos lasījām un lādējāmies par kategorijām - ja mājās nav, ko ēst, tas nozīmē, ka ledusskapī ir pelējums ar biezpienu un viena sasaldēta zeķe krūzītē, un VISS.
"Vīrieša brokastis: bagātinātā omlete" Jānis Gabrāns, "Druva"
Droši vien katram zināma situācija, kad, atnākot no darba un ielūkojoties ledusskapī, jāsecina, ka piedāvājums nav plašs - olas, žāvēta gaļa, siers, piens. Taču uz veikalu iet negribas, un jāiztiek ar esošo klāstu. Iespējas jau patiesībā ir plašas - var cept olas, var taisīt gaļas vai (un) siera maizes, var uztaisīt omleti. Bet var izdomāt vēl kaut ko, jo, visticamāk, kādā plauktā atradīsies arī miltu paka.
Iesaku izmēģināt pagatavot gardu sacepumu. Ņemam trīs olas, divas lielas šķēles žāvētas gaļas, 250 ml piena, 150 gramus miltu, 200 gramus Holandes siera, tējkaroti angļu sinepju, vienu tomātu. (...)
Šitādi teksti bija senlaiku pavārpadomos. Studiju laikos lasījām un lādējāmies par kategorijām - ja mājās nav, ko ēst, tas nozīmē, ka ledusskapī ir pelējums ar biezpienu un viena sasaldēta zeķe krūzītē, un VISS.
Jānis Gabrāns, "Druva"
Droši vien katram zināma situācija, kad, atnākot no darba un ielūkojoties ledusskapī, jāsecina, ka piedāvājums nav plašs - olas, žāvēta gaļa, siers, piens. Taču uz veikalu iet negribas, un jāiztiek ar esošo klāstu. Iespējas jau patiesībā ir plašas - var cept olas, var taisīt gaļas vai (un) siera maizes, var uztaisīt omleti. Bet var izdomāt vēl kaut ko, jo, visticamāk, kādā plauktā atradīsies arī miltu paka.
Iesaku izmēģināt pagatavot gardu sacepumu. Ņemam trīs olas, divas lielas šķēles žāvētas gaļas, 250 ml piena, 150 gramus miltu, 200 gramus Holandes siera, tējkaroti angļu sinepju, vienu tomātu. (...)
Incanti, a kādēļ brokastis ir jāēd, atnākot no darba...