Kurvjzieža kontemplācijas

Par klimatu, darbaholismu, Likteni un upeem

Krāšņais Kurvjziedis

Par klimatu, darbaholismu, Likteni un upeem

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Darba telpaa ir +27 graadi, bet es tiiri labi zinu, kas ir Tur Aaraa. Shkjiet, saprotu, kaa juutas no anabiozes iztramdiita varde.

Darba ir daudz. Diivaini, tas nemaitaa omu. Varbuut pat otraadi. Nemiilu, necieshu, kafijas biezumus izskaloju bez kaadas tur ziileeshanas. Ak, tas baardainais onkulis to laikam reiz nosauca par sublimaaciju.

Attieciibas ar mobilo telefonu uzlabojushaas. Nee, man nebija Vienmeer Liidzi Neesaashanas Sindroms. Man bija tieshi preteeji. Tureeju jamo iesleegtu istabaa, kameer pati kliidu apkaart. Nevareeju paciest to spiitiigo kluseeshanu. Traumeeja ausis. Tagd esmu atkal normaala kvazilietishkja sieviete, draiskulis Ericssoninjsh, mirkshkjina no galda malas un man nenaakas nevienam skaidrot, ka neesmu pazudusi un iistas sievietes nevar noasinjot.

AT man ir uzdaavinaajusi Airisas Meerdokas "Vienradzi". Autores vaards daudzsoloshs, graamatas nosaukums ariidzan. Shovakar saakshu lasiit. Ja vien neaizmigshu kaa vakarvakar ar dominju :"Tagad uz piecaam minuuteem atlaidiishos ar graamatu rokaa, peec tam gan tuuliit saklaashu gultu, izgjeerbshos un likshos guleet." Kaa zinaams, peec tam cilveeks atmostas chetros naktii, lai izsleegtu gaismu, ietiitos pledaa, ataakjeetu kruushturi un turpinaatu guleet liidz modinaataaja zvanam un veel pusstundinju. Bet no lasiishanas nekaa.:(

Pirms nedeeljas man gadiijaas kaada saruna, kas skaara senus un nepatiikamus, bet manaa dziivee gana noziimiigus notikumus. Mana sarunubiedrene jautaaja, vai es kaadreiz speeshu liidz galam piedot cilveekam, kursh bija pret mani iztureejies sasodiiti nejauki un ko gan es vinjam tagad veeleetos pateikt. Paraustiiju plecus un atbildeeju, ka man pietiek ar nezkur pamatotu paarlieciibu, ka, lai kur arii vinjsh tagad atrastos, man noteikti klaajas labaak nekaa vinjam. Un ka vinjsh driizaak buutu pelniijis manu nozheelu, nevis kaadus tur atriebiigos nodomus.
Un shodien es nejaushi uzzinaaju, ka muusu aprunaatais cilveeks ir nesen miris. 32 gadu vecumaa, peekshnjaa un, cik noprotams, diezgan mokoshaa naavee.
Laimes Maates humora izjuuta mani nezkaapeec veel aizvien mulsina. Joprojaam pie taas melnuma nespeeju pierast.
Bet var jau buut tas bija tikai maajiens, ka pat ljoti nodeldeeti kjiinieshu sakaamvaardi meedz izraadiities sasodiiti patiesi - atrodi tikai upi!

Un, ja par upeem - es tachu zinu, ko savulaik teica Heerakleits! Es tachu speeshu tam beidzot noticeet!
Aamen!
  • Jūtos gandrīz vai kā taksis, bet - kas tā par ķīniešu upi, cienītā?
    • Njuss, ir taads sakaamvaards, ko kjiinieshiem piedeevee: "Ja pietiekami ilgi seedeesi pie upes, redzeesi pa to aizpeldam ienaidnieka liikji."
Powered by Sviesta Ciba