Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Teoloģija vai sociālais darbs?
Ja Tu būtu viegla vītuma skarta sieviete ar nerealizētu mātes instinktu, kas draud potenciāli pārvērsties Mātes Terēzes kompleksā - kuru no šīm studiju programmām Tu izvēlētos?
  • Mūsdienu brīvās konkurences apstākļos - apsveicama īpašība! No sociālā darba lauciņa Tu gan, domājams, jau pēc pirmajiem praktiskajiem soļiem būsi aši ārā, ja vien pa šo brīdi neesi kā dzīves jēgu nospraudusi vēlmi žēlot un auklēt Lielās cietējas un ih podobnijus. Vismaz man kā attiecīgā jomā reiz studējušai pietika ar pirmo "gadījumu", lai saprastu, cik vērtīga vadzvaigzne manas ambīcijas še panākumus gūt bijušas!
    Drīzāk merkantiliem nodomiem labi piedien teoloģija, zini kā, kur reliģija, tur bieži vien - liela nauda arīdzan grozās;)))
    • Īstenībā es vienkārši gribu blandīties riņķī pa pasauli un uzklausīt neizlutinātu cilvēku dzīvesstātus. Es esmu gatava par šo iespēju palīdzēt visādiu krāsu un lielumu sērdieņiem- tas man liekas jēdzīgāk nekā 40 stundas nedēļā viļāt gurķus un caurumot papīrus kaut kādos diezgan bezjēdzīgos kantoros, lai vienu reizi gadā saskrāpētu naudu kādai lidmašīnas biļetei.
      • Es zinu, ka to gribi (nejauši tepat cibā izlasīju), un gan jau ka šī tēma ir šīvakara sveiciens vietējiem psihoterapeitiem ar pie viena!;)
        Bet patiesībā - pasaule pie Tavām kājām. Ja vien nav kaut kas, kas Tevi tur šeit ar visām četrām (kas nu kuram tas ir, mirstoša māte, ucināms vīrs utt.), piesakies kādā brīvprātīgo organizācijā un - prom. Gan darīsi tur šos skarbos darbiņus, gan - rakstīsi pie viena.
        Es tā gandrīz vienreiz braukt sataisījos, gan "pa citu līniju". Bet tad man uzradās ērta atruna, nu tas, ka man ir vīrs, un viss palika tāpat. Kaut gan, Tu jau labi saproti, ka patiesībā - nu ja...
      • Augstskola, kurā es mācos, piedāvā praktizēt ārzemēs tiem, kas izturējuši nebriesmīgu konkursu. Piemēram, Anglijā, Norvēģijā, Somijā u.c.
        Ar teoloģiju jau sen vairs neblandās, viss gandrīz jau izsludināts, un misiju ar maz palicis.
        Ja gribi blandīties, studē - tūrismu, ja palīdzēt - soc. darbu, ja skaisti runāt un šļūkt tikai vienā virzienā(kristietības, kaut pasaulē vēl daudz citu reliģiju) - teoloģiju.

        Bet Tu tiešām zini, ko gribi???!
        • Es pilnīgi noteikti negribu praktizēt kādā kantorī garlaicīgā Vidus- vai Ziemeļeiropas zemē.
          Tūrisms nav gluži ceļošana - tūrisms ir domāts pūlim, kas grib pablenzt uz pieminekļiem un pafotografēt.
          Turklāt teoloģijas studijas arī LU nav tik aprobežotas - tās ir gana akadēmiskas un piedāvā ieskatu arī citās reliģijās.
Powered by Sviesta Ciba