Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Starptautiskā Sabiedrība (nekad neesmu zinājusi, kas tā tāda, taču gara acīm redzu garu soliņu, uz kura sasēdušas tantītes dažādu etnosu tautastērpos un bariņš dienvvidniecisku večuku)ir pamatoti satraukta, ka kodolbruņojums varētu būt tādai valstij, resp., Irānai, kura izteikusi draudus citai valstij.
Starptautiskajai Sabiedrībai, lai kas tā arī nebūtu, ir pamatots miers un pofigs attiecībā uz bruņojumu, kas atrodas tādas valsts rīcībā, kura regulāri izsaka draudus tai pašai Irānai.

Es, protams, zinu, ka mans antiamerikāniskums ir plebejisks un kaunos par to.
  • Re: Irāna u.c.

    Atzīstu, no tādām vēstures grāmatām tiešām dveš neviltots antiamerikānisms.
    Atgādinu, ka sākotnējie vārdi bija "kur dzīvot labāk", ne "ekonomiskais uzplaukums". Bet pat tā - ja nav demokrātijas, ne tu lem, kā tev dzīvot, bet par tevi. Lieki teikt, kā tas ietekmē motīvāciju censties.
    • Re: Irāna u.c.

      Raugi, tas, ko es mēģināju pateikt, un ko, es pieļauju, Tu arī saprati, bija tas, ka vienmēr iespējams faktus interpretēt tā, lai par atbrīvošanu nosauktu dajebkāda veida vardarbīgu savu ekonomisko un ideoloģisko interešu nostiprināšanu.
      Mana atsaukšanās uz ekonomisko uzplaukumu izrietēja no Tevis paša minētajiem argumentiem.
      Un ka tik nebija tā, ka Latvija autoritārā Ulmaņa laikā bišku pat pieņēmās treknumā, ne?
      • Re: Irāna u.c.

        Btw, par tiem ulmaņlaikam un to ekonomisko augšupeju man vienmēr ir liela skepse bijusi - tomēr 1933.gadā beidzās Lielā depresija, aiz kam daļa no Ulmaņa (un arī citu) panākumiem imho ir izskaidrojama ar norisēm lielākā mērogā.
        • ulmanisma uzplaukums

          tieshi taa, svaarsts peec zemaakaa punkta sasniegshanas neglaabjami virzas uz augshu, pat par spiiti ulmanim, un viegli ir ieguut lielu tirgus dalju eksporteejot zem pashizmaksas, tikai muusdienas to sauc par dempingu un tas ir aizliegts.

      • Atbrīvošana

        Atbrīvošana ir tad, ja tā domā paši atbrīvotie:
        http://klab.lv/~ritvars/31738.html
Powered by Sviesta Ciba