Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Dažu pēdējo mēnešu laikā sanācis atspirdzinoši izelpot ārpus sava burbuļa - vismaz četri cilvēki ar augstākajām humanitārajām izglītībām (!) ir neizpratnē pārjautājuši: "A kas tā tāda - Bovuāra?"
Nē, es jau neko nesaku. Varbūt viss tik tiešām ir kārtībā ar mūsu izglītības sistēmu, un nekādi nē - ar mani.
  • Pārjautājuši, jo tiešām tādu personu vispār nezināja, vai arī pēc atbildes saņemšanas tomēr atcerējās, tikai nezināja, kā tā viņas uzvārdu izrunā? Jo ja zināšanas iegūtas no rakstītiem avotiem, visādi var sanākt.

    Jo nu, pietiekami bieži dzirdēti cilvēki, kas visādi citādi ir ļoti zinoši statistikā, tikai nabaga Beizu par Bajēzu vai kā tamlīdzīgi zākā. Tāpat vēsturisku iemeslu dēļ gan jau joprojām ķīmijas studenti organikas sākumā tiek informēti par Mihaēla reakciju, kā jau tā padomju laika krieviskajā (un uz tās bāzes veidotajā latviskajā) literatūrā nosaukta - par spīti faktam, ka ASV dzimušais pētnieks savā mūžā tikai dažus gadus pabijis krieviski runājošās zemēs, un neapšaubāmi visā pārējā laikā līdz pat savai beidzamajai stundiņai bijis Maikls pēc uzvārda.
    • Nē, tieši tā, ka vispār nav dzirdējuši. Un nedomā, ka izrunā "Bevoira" vai "Bovoira". :)
      • Tad gan pašvaki. Pat es, būdams patāls no hum-fil sfērām, esmu pamanījies informēties par tādas eksistenci, un ļoti, ļoti virspusēji arī par idejām. Tiesa, tikai pateicoties aizrautībai ar webkomiksiem, bet tomēr.
Powered by Sviesta Ciba